Livingul este unul dintre cele mai importante locuri din casă. Spaţiul în care îţi dedici timp pentru a te relaxa, aici vorbeşti cu familia şi tot aici ajung şi musafirii. Ţi se pare că în ultimul timp această cameră a devenit monotonă? A venit primăvara şi sigur ai poftă de o schimbare! Îţi oferim trei moduri prin care îţi poţi crea propriul design interior, în trei stiluri diferite: vintage, rustic şi scandinav.
Livingul în nuanţe pastel, pe model scandinav
O stare de bine, asta regăsim în casele decorate în stil nordic. Nuanţele de pastel dau o simplitate aparte locului. În plus faptul că nordicii, de obicei, nu folosesc draperii oferă încăperii multă lumină, care dă senzaţia de multă energie. Conceptul care stă la baza acestui stil, scandinav, este funcţionalitatea. Pe ei nu îi interesează atât tendinţele în domeniu, cât aspectul tehnic al elementelor care constituie decorul.
Înconjurată de piese simple, în stil contemporan, această canapea este foarte confortabilă. Rozul pal oferă parcă o stare de confort în plus. Culorile din încăpere sunt fresh, vedem pe lângă nuanţa de roz o pernă galbenă. Cromatica se poate schimba repede dacă aveţi chef de o paletă diferită. Canapeaua poate fi acoperită într-o cuvertură în nuanţa dorită. Poţi alege, în plus, o măsuţă de cafea inteligentă, unde să ai spaţii de stocare. De asemenea, nordicii folosesc coşurile pentru depozitarea obiectelor pentru a da un aer curat şi ordonat camerei.
Stilul vintage, care dă un aer boem camerei de zi
Tapetul este elementul cheie pentru a oferi un aspect vintage. Un tapet floral, desigur, în culori calde şi nuanţe de liliac, gri şi alb. Dacă puneţi şi un tablou pictat şi câteva coşuri de nuiele împletite îi veţi da camerei un aer chic de provincie pariziană. Utilizaţi nuanţe de măr verde pentru a mai estompa din roz şi liliacul care ar putea da un aer prea mult prea dulce. Pentru un plus de eleganţă, folosiţi mobilier curbat dar şi elemente din sticlă, cum ar fi vaze în diverse forme şi modele. Nu aveţi cum să daţi greş cu un astfel de stil, care până la urmă oferă încăperii senzaţia de familiaritate, de căldură. Pentru un plus de gingăşie, folosiţi textile înflorate, piatră şi elemente din piele.
Stilul rustic industrial
Stilul rustic industrial se apropie cel mai mult de stilul scandinav. Unele elemente sunt comune. Dar fanii acestui tip de design folosesc mult fier şi unele obiecte parcă sunt aduse direct din halele industriale, de unde şi numele acestui stil. Canapeaua poate fi una obişnuită, important este ce găsim în jur. Un tapet care imită efectul de metal, şi o masă de tip industrial poate oferi stilul dorit. Adăugaţi multe elemente geometrice pentru a oferi o vibraţie aparte camerei. Folosiţi cutii de depozitare în care pot fi ascunse jucării, jocuri şi alte elemente din casă care pot crea dezordine. Pune un covor pentru un plus de moliciune, care va fi perfect în cazul în care în acel spaţiu obişnuiţi să vă jucaţi jocuri.