Motivele geometrice: un nou trend pentru locuințele moderne

Anul 2016 a venit cu multe tendințe interesante, promovându-se în special decorurile minimaliste, stilul simplu, tonurile neutre și accesoriile metalice. Unul dintre cele mai surprinzătoare trenduri se referă la folosirea motivelor geometrice în amenajarea locuințelor, pentru a da un aer modern și elegant în același timp. Dacă vei folosi corect motivele geometrice, vei obține o locuință incredibilă, ce va atrage toate privirile musafirilor tăi.

10

Picture 10 of 10

Iată cele mai importante motive pentru care ar trebui să apelezi la aceste motive geometrice:

  1. Imprimă un punct de interes camerei

De cele mai multe ori, camerele sunt amenajate în așa fel încât să existe un echilibru între culori, texturi și imprimeuri. Însă, un designer de interior știe că în orice cameră trebuie să existe un element care să spargă acest echilibru și să creeze un centru de interes. Nimic nu este mai plictisitor decât o cameră amenajată cu bun gust, dar în tonuri pastelate, cu obiecte de mobilier și accesorii în aceleași culori. Pentru a crea un haos organizat, care să arate bine și să atragă privirile, poți apela la motivele geometrice. Trebuie să ții cont însă de anumite lucruri. În primul rând, alege un motiv geometric ce se potrivește cu restul decorului din camera ta. Mai mult decât atât, motivul geometric trebuie să se potrivească cu tonurile de culori din întreaga încăpere și să nu încarce camera. Reține, a sparge echilibrul nu înseamnă să arunci un accesoriu în mijlocul camerei, fără niciun sens, ci înseamnă să îndrăznești să dai viață camerei.

  1. Scot din anonimat pereții

Un alt trend la modă în anul 2016 a fost scoaterea din anonimat al unui perete. Cele mai comune abordări au fost vopsirea lui într-o culoare diferită. Noi îți propunem să alegi un obiect de mobilier sau un accesoriu aflat pe un perete al camerei, pe care să aplici câteva modele geometrice, transformându-le astfel în puncte de atracție. Renunță la vopsirea peretelui în culori țipătoare și concentrează-te pe scoaterea peretelui în evidență prin obiecte de mobilier sau accesorii cu forme geometrice.

  1. Pot fi folosite în orice context

Poți folosi motivele geometrice pentru a decora un perete, pentru a le aplica pe anumite obiecte de mobilier sau elemente de decor. De asemenea, poți folosi motivele geometrice pentru perne sau pături decorative, pentru abajurul lămpii sau pe vazele de flori. Îndrăznește să apelezi la motivele geometrice pentru a anima anumite camere și pentru a le conferi un aer minimalist și modern. Alege motivele geometrice și fii la modă anul acesta!

About Cristina Rosu

Lasă un Comentariu...

*