Modele de tapet pentru bucătărie

Simţi că te-ai plictisit de aceeaşi bucătărie, dar nu ai bani suficienţi încât să faci o schimbare a mobilierului care să ofere un alt aspect locului? Trebuie să ştiţi că sunt şi alte soluţii, mult mai ieftine, care vă pot face să vă transformaţi bucătăria într-un loc în care să vă doriţi să staţi toată ziua. Tapetul, elementul cheie în redecorarea bucătăriei.

tapet bucatarie

Tapetul este o parte importantă pentru orice decorare, doar că de cele mai multe ori ne amintim prea târziu de acest aspect, este ultimul luat în seamă atunci când ne organizăm bucătăria. Dar cum bucărătiile sunt spaţiile în care ne desfăşurăm viaţa până la urmă, unde ne întâlnim dimineaţa pentru a lua micul dejun şi seara pentru cina în familie, întotdeauna o nouă abordare de design este binevenită.

tapet bucatarie 10

Picture 2 of 10

O bucătărie cu personalitate

Una dintre tendinţe este de a adăuga un plus de personalitate şi caracter acelui loc care până acum nu a fost privit decât cel mult ca un spaţiu funcţional – este de înţeles că suntem mai atenţi cu livingul, unde mobila trebuie să fie perfect aleasă, corpurile de iluminat bine încadrate în peisaj, dar nu trebuie să uităm de bucătărie. Până la urmă acest loc – bucătăria- îndeplineşte funcţiile a trei camere, aşa că trebuie să îi dăm o atenţie specială. Desigur că zona de gătit trebuie să fie foarte practică, dar zonele unde este aşezată masa trebuie să beneficieze de un aspect mai plăcut.  Canapelele şi fotoliile pot fi protejate împotriva petelor, şi este posibil chiar să puteţi folosi tapetul favorit dacă îl acoperiţi cu sticlă pentru a nu putea fi stropit în timp ce gătiţi.

De ce tapetul face bucătăria un loc senin

Tapetul îi dă un alt aer bucătăriei, care altfel poate arăta destul de rece, apropiată de mobilierul într-un cabinet medical, de exemplu. Foloseşte tapetul fie pentru a completa designul, fie pentru a crea un rol central în acest spaţiu numit bucătărie. Dacă ai o mobilă albă de exemplu, sau o culoare mai ştearsă, alege un tapet cu impact,  într-o  culoare puternică, îndrăzneaţă.

Prezenţa unui tapet cu personalitate poate crea diverse stări pentru cel care petrece timp aici.

Tapetul ajută la design, şi mai ales ţine ochiul ocupat, în sensul în care nu mai eşti foarte atent la electronice, cum ar fi privirea nu îţi este aţintită sută la sută pe ecranul televizorului. De altfel nici nu este sănătos să te uiţi la televizor atunci când iei masa. Bucătăria este un loc în care în mare parte din zi este agitaţie, iar dacă se găteşte foarte frecvent lucrurile nu sunt mereu puse la locul lor, astfel că faţă de alte încăperi ale casei, tapetul în bucătărie poate fi ales în nuanţe îndrăzneţe, poate fi cu motive haioase, care se pierd în agitaţia dintr-o zi aglomerată în bucătărie.

Iată trei exemple de tapet, pentru trei gusturi diferite, care nu pot da greş.

Tapetul cu efect de cărămidă

Tapetul nu este numai despre model şi culoare – efectul interesant îl dă şi textura. La modă este tapetul cu efect de cărămidă. Îţi dă impresia de cărămizi bine aşezate, care crează o imagine industrială a spaţiului.

Tapet cu flori

Modelul floral şi colorat, care îţi transform bucătăria într-un loc cald. Care sigur va plăcea ochiului. Adăugaţi o sticlă în dreptul aragazului, ca efect anti-stropire. Este un bun mod de a proteja tapetul, astfel încât să nu se degradeze în timp.

Tapetul “ întoarecerea la natură”

O bucătărie modernă nu trebuie să fie albă. Griul şi galbenul sunt culori cărora le place împreună, şi acest tapet, inspirat din pădure, funcţionează incredibil ca fundal pentru o bucătărie simplă, neaglomerată.

Lasă un Comentariu...

*