Mobilă de bar pentru acasă: ce trebuie să știți înainte de a face o achiziție?

Cozy living room of a modern apartment

Sursa foto: FreePik

Vă pregătiți să achiziționați mobilă de bar pentru acasă și vă întrebați cum să faceți alegerea potrivită? Nu trebuie să o priviți ca pe o provocare, întrucât v-am pregătit în articolul următor un ghid util cu toate informațiile pe care trebuie să le cunoașteți înainte de a achiziționa o masă sau un scaun de bar, dar și alte piese de mobilier necesare amenajării barului în propria locuință. 

Gestionarea spațiului disponibil, alegerea materialelor potrivite și ergonomia sunt doar câteva aspecte esențiale în alegerea mobilierului pentru bar. Parcurgeți rândurile următoare pentru a afla tot ce trebuie să știți cu privire la mobila de bar pentru acasă!

Stabilirea scopului mobilierului de bar 

Stabilirea scopului mobilierului de bar este un pas esențial în procesul de alegere a pieselor potrivite pentru casa dumneavoastră. În primul rând, identificarea scopului mobilierului de bar vă va ajuta să determinați ce piese și accesorii sunt necesare pentru a îndeplini funcțiile dorite. Fie că doriți să creați un spațiu de divertisment pentru petreceri, un loc de relaxare sau un loc de servire a micului dejun, scopul va influența direct stilul și designul pieselor de mobilier alese. 

Cunoașterea stilului de amenajare al locuinței și alegerea mobilierului în consecință

Alegerea unui stil care reflectă personalitatea și preferințele dumneavoastră este de asemenea importantă. Există o varietate de stiluri disponibile pe piață, precum modern, tradițional, industrial, rustic, vintage și altele. Luați în considerare gusturile personale și designul general al locuinței înainte de a vă decide asupra unui stil pentru mobilierul de bar. 

Coordonarea mobilierului de bar cu restul amenajării interioare este esențială pentru a asigura un aspect armonios și coerent. Țineți cont de culorile, materialele și stilurile existente în restul locuinței, astfel încât mobilierul de bar să se potrivească și să completeze aspectul general al spațiului în care va fi amplasat. 

Evaluarea spațiului disponibil pentru amenajarea barului 

Evaluarea spațiului disponibil este esențială înainte de a alege mobilierul de bar. Măsurați și evaluați zona în care doriți să amplasați barul, luând în considerare lungimea, lățimea și înălțimea zonei, precum și distanța față de alte piese de mobilier și pereți. Acest lucru vă va ajuta să vă asigurați că veți alege piesele potrivite de mobilier pentru spațiul alocat.

Planificarea amplasării mobilei de bar este un pas important în procesul de alegere a mobilierului. Gândiți-vă la modul în care mobilierul va fi amplasat, inclusiv locația barului în sine, scaunele și alte elemente de mobilier, cum ar fi dulapuri pentru depozitarea băuturilor și a paharelor. Asigurați-vă că lăsați suficient spațiu pentru a vă deplasa în jurul barului și pentru a permite o circulație fluidă a traficului în încăpere.

Scaunele de bar ar trebui să fie proporționale cu înălțimea barului și să permită suficient spațiu pentru picioare. Luați în considerare înălțimea standard a scaunelor de bar, care este de obicei între 60 și 76 cm, și asigurați-vă că acestea se potrivesc confortabil sub bar. De asemenea, țineți cont de dimensiunile scaunelor în sine, inclusiv lățimea și adâncimea, pentru a vă asigura că acestea se potrivesc în mod corespunzător în spațiul alocat.

Alegerea celor mai bune materiale pentru mobila de bar 

Alegerea materialelor potrivite pentru mobila de bar este importantă pentru a obține un aspect estetic și funcțional în același timp. Pe piață există o varietate de materiale disponibile, precum lemnul, metalul și plasticul, fiecare având propriile sale avantaje și dezavantaje.

Lemnul este un material clasic și atemporal, oferind o estetică caldă și elegantă. Durabilitatea și ușurința de întreținere fac din lemn o opțiune populară pentru mobila de bar. Cu toate acestea, lemnul poate fi sensibil la umiditate și la schimbările de temperatură, ceea ce poate duce la deteriorarea sa, în timp.

Metalul, pe de altă parte, oferă o estetică modernă și industrială, fiind și un material durabil și rezistent la uzură. De asemenea, este ușor de întreținut și poate fi folosit atât în interior, cât și în exterior. Un dezavantaj al metalului ar fi greutatea sa, care poate face mutarea mobilei de bar mai dificilă.

Plasticul reprezintă o opțiune versatilă și accesibilă, având avantajul de a fi ușor, rezistent la pete și la umiditate. Cu toate acestea, plasticul poate fi mai puțin durabil decât lemnul sau metalul și poate avea un aspect mai puțin elegant. 

Pentru a lua o decizie în funcție de necesități și stil, este esențial să evaluăm factori precum traficul intens în zona de bar, prezența copiilor și animalelor de companie și stilul de design dorit. Combinația de materiale, cum ar fi lemnul și metalul, poate oferi un aspect armonios și personalizat.

Stabilirea unui buget realist și compararea prețurilor 

Înainte de a achiziționa mobila de bar pentru acasă este important, de asemenea, să vă setați un buget și să aveți în vedere considerațiile financiare. Prin urmare, vă recomandăm să luați în calcul următorii pași: 

  • stabilirea unui buget realist înainte de a începe să căutați mobilier pentru bar, întrucât vă va ajuta să vă concentrați pe opțiunile din intervalul dumneavoastră de prețuri;
  • compararea prețurilor și a furnizorilor, pentru a vă asigura că obțineți cel mai bun raport calitate-preț pentru bugetul dumneavoastră;  
  • investiția în calitate – chiar dacă bugetul este unul limitat, este important să vă asigurați că alegeți un mobilier de bar durabil și de calitate. 

În concluzie, alegerea mobilierului de bar pentru acasă necesită o abordare atentă și planificată, luând în considerare scopul și stilul, dimensiunile spațiului, materialele, funcționalitatea, precum și bugetul disponibil. Prin informarea corectă și analiza atentă a opțiunilor, veți putea să vă creați un spațiu ideal pentru a vă bucura de momente relaxante și de distracție în compania familiei și a prietenilor. 

Lasă un Comentariu...

*