Marie Kondo a dat sfaturi de organizare a casei în 2019

Într-un interviu acordat recent, Marie Kondo a dat sfaturi de organizare a casei în 2019.

Expertul japonez în organizare, Marie Kondo, a dezvăluit recent câteva secrete cu privire la modul în care haosul și aglomerația pot fi alungate din locuință. Metoda sa, intens discutată și mediatizată, se axează pe despărțirea de orice lucruri care nu aduc bucurie proprietarilor.

O metodă revoluționară care poate schimba vieți: Metoda KonMari

Metoda KonMari este o modalitate inedită și eficientă de a face ordine în casă. Denumirea vine de la cea care a inventat-o: Marie Kondo.

Kondo sugerează o adevărată ierarhizare, pe care o recomandă în timpul procesului de ordine și selecție. Astfel, persoanele sunt încurajate să înceapă întotdeauna cu îmbrăcămintea. Iar apoi, să continue cu cărțile, documentele, alte articole, păstrând la final obiectele din categoria amintiri.

După Kondo, înainte de a adopta această metodă, este necesar ca fiecare persoană să se gândească serios la așteptările pe care le are.

“E important să ai o idee și o viziune clară în ceea ce privește viitorul. Pentru cei care le au, motivația care vine cu începerea metodei KonMari se schimbă în funcție de dorințe. Asemenea persoane știu de unde pornesc și unde își doresc să ajungă.  Să luăm ca exemplu organizarea hainelor. Le aduni pe toate și începi să le iei la mână pe fiecare, întrebându-te: Sunt compatibile cu țelurile mele din 2019? Dacă da – rămân. E simplu” a declarat expertul nipon în organizare.

Sfaturile lui Kondo în privința organizării spațiilor mici

Marie Kondo a dat sfaturi de organizare a casei în 2019, inclusiv în ceea ce privește spațiile mici. Cei care au locuințe puțin generoase la capitolul metraj, pot apela la câteva dintre aceste sfaturi. Unul dintre ele vizează sortarea obiectelor pentru depozitare. După Kondo, cel mai bine este ca articolele similare să fie păstrate în același spațiu.

Al doilea sfat oferit de expertul japonez vizează modalitatea de depozitare. Obiectele trebuie ținute vertical. Astfel, ele pot fi văzute cu ușurință, fără a fi nevoiți să creăm haos în sertare. De asemenea, păstrarea pe verticală ne ajută să câștigăm mai mult spațiu.

Cum organizăm corect baia, bucătăria și dormitorul

Marie Kondo a dat sfaturi de organizare a casei în 2019, punctând toate încăperile dintr-o locuință.

Pentru baie, Kondo a sugerat să fie eliminate obiectele din jurul chiuvetei, deoarece dacă se udă, acestea nu mai transmit bucurie. De asemenea, o atare decizie facilitează procesul de curățare.

În ceea ce privește dormitorul, Kondo a subliniat că patul este întotdeauna în centrul atenției. De aceea, pentru a da camerei un spirit de organizare, un prim pas simplu, dar eficient, este să-ți faci patul imediat după ce te trezești. 

“Bucătăriile au tendința de a avea o grămadă de lucruri mici care ocupă spațiu și nu se potrivesc cu adevărat împreună. Cel mai bun sfat pe care-l pot oferi este legat în special de sertare. Ele trebuie folosite la potențialul maxim. De asemenea, lucrurile trebuie păstrate pe categorii”, a declarat Kondo.

Expertului japonez în organizare nu i-a scăpat din vedere nici holul casei. Aici, ea sfătuiește construirea unui spațiu special pentru diverse obiecte (chei, ochelari de soare ș.a.), pentru a evita dezordinea și a le avea mereu la îndemână.

Marie Kondo își ‘purifică’ zilnic propriul apartament

În interviul pentru Elle, Marie Kondo a dat sfaturi de organizare a casei în 2019, dar a scos la iveală și detalii legate de propria locuință. Ea a recunoscut că are grijă să-și purifice casa zilnic. Deschide în fiecare dimineață geamurile, aprinde bețișoare parfumate și utilizează diverse cristale. De asemenea, obișnuiește, conform tradiției japoneze, să pună sare în diferite colțuri ale casei pe care le simte ca fiind încărcate cu o energie negativă. Micile operațiuni au drept scop păstrarea ordinii și echilibrului într-o locuință.

Kondo s-a făcut cunoscută, pe plan internațional, acum 4 ani. În 2014, expertul japonez în organizare și-a lansat cartea ‘The Magic Life Changing of Tidying Up’. Cartea sa a fost tradusă inclusiv în română, fiind disponibilă sub titlul ‘Magia Ordinii’.

 

 

Lasă un Comentariu...

*