Sistem performant pentru evacuarea fumului – de la VELUX

Pe lângă bine-cunoscutele ferestre de mansardă, VELUX produce și ferestre cu funcții speciale, precum cele pentru evacuarea fumului. Le numim ferestre, dar ele sunt de fapt sisteme performante pentru evacuarea fumului certificate CE, proiectate în conformitate cu normele europene în vigoare.

sisteme performante pentru evacuarea fumului Velux (1)

Picture 1 of 3


VELUX are o experiență de aproape 75 de ani în producerea celor mai bune ferestre de mansardă din lume, iar investițiile în cercetare și dezvoltare de produs au avut ca efect dezvoltarea și diversificarea gamei de produse.

Și sistemul VELUX pentru ventilarea fumului a fost dezvoltat și îmbunătățit permanent de-a lungul timpului pentru a asigura maximul de confort și siguranță în utilizare. Cea mai nouă variantă a acestui produs a fost lansată în cursul anului 2015 și este mult mai flexibilă decât anterioara; de exemplu oferă clienților posibilitatea operării mai multor ferestre cu aceeași unitate de comandă, minimizând astfel costurile investiției.
Un sistem performant pentru evacuarea fumului este alcătuit din:

  • fereastra de mansardă pentru desfumare (model GGL)
  • rama de etanșare (model EDW sau EDS)
  • kitul de accesorii (model KFX 210) care conține unitatea centrală de comandă, un senzor de fum și un buton de panică.

Avantajul ferestrelor de mansardă VELUX cu funcție de evacuarea a fumului este ca au același aspect în exterior ca și celelalte ferestre de mansardă VELUX și oferă posibilitatea ventilării zilnice prin deschiderea mediană de până la 20 cm cu ajutorul întrerupătorului inclus în panoul de comandă. Datorita articularii mediane, ventilarea zilnica se poate face cu ușurința, împiedicând astfel intrarea frunzelor, a prafului și a stropilor de ploaie.
În cazul unui incendiu, fereastra este activată automat de către senzorul de fum (sau manual cu ajutorul unui buton de panică) și se va deschide până la 90 de grade în 60 de secunde din momentul în care senzorul detectează fumul.

La unitatea centrală de comandă se pot conecta până la 4 ferestre, 10 senzori de fum și până la 10 butoane de panică auxiliare. Acest sistem performant pentru evacuarea fumului permite conectarea cu sisteme de alarmă externe ABA.

Un alt avantaj este că, separat se poate achiziționa și un senzor de ploaie special care va închide fereastra la primii stropi de ploaie, dar o va lăsa deschisă dacă aceasta primește semnal de la senzorul de fum.
Pentru această fereastră se pot comanda rulouri interioare opace VELUX, jaluzele sau rulouri decorative cu rol de diminuarea a luminii sau de control total al acesteia. Rulourile pot fi comandate online prin magazinul veluxshop.ro, dar pentru achiziționarea unui sistem VELUX pentru evacuarea fumului trebuie să te adresezi unui Distribuitor Partener VELUX (detalii găsești pe velux.ro/De unde cumpăr).
Pentru instalarea acestui sistem performant pentru evacuarea fumului este recomandat să contactezi unul dintre Montatorii Parteneri VELUX, iar pentru realizarea conexiunilor electrice, un electrician calificat. Un alt aspect esențial pe care trebuie să-l ai în vedere este mentenanța. Notează-ți să schimbi bateriile de rezervă ale unității de comandă o dată la 4 ani și să efectuezi periodic testări ale produsului în concordanță cu instrucțiunile de utilizare ale acestuia.
Pentru acoperiș tip terasă solicită informații despre fereastra cu funcție specială de desfumare (model CSP) tot de la VELUX.
VELUX oferă garanție și post garanție pentru toate produsele pe care le comercializează, dar și suport în achiziția pieselor de schimb și a montajului lor pe toata perioada de viață a produsului.

Pentru o ofertă personalizată contactează specialiștii VELUX pe email la romania@velux.com sau află mai multe informații tehnice pe velux.ro.

Lasă un Comentariu...

*