Locuință completă într-o mansardă rafinată

Apartamentul în cauză, situat la mansarda unei case părintești din județul Mureș, stă sub semnul unei personalități puternice. Conceptul amenajării a fost gândit cu atenție pentru a exprima un plus de rafinament, stil și unicitate.

Locuintacompleta intr-o mansarda rafinata (1)

Picture 1 of 4


Imaginile spun povestea unui pod fără personalitate, rece și prăfuit, care a devenit un apartament primitor cu elemente de design contemporan, funcțional și remarcabil.
O particularitate importantă a acestui proiect este lumina naturală, atent pusă în valoare de ferestrele de mansardă VELUX, aflate în fiecare încăpere. De dimensiuni mari, amplasate atât la nivelul ochilor, cât și în partea de sus a mansardei, ferestrele permit luminii naturale să inunde spațiul, creând echilibru și armonie. Pentru un confort maxim s-a optat pentru soluții inteligente – ferestre VELUX acționate cu telecomandă sau ferestre VELUX special create pentru spaţiile umede, din lemn de pin cu înveliş de poliuretan alb, foarte rezistente şi uşor de întreţinut.

Liniile simple, paleta cromatică și iluminatul natural au transformat podul – un spațiu folosit pentru depozitare – într-o mansardă rafinată, luminoasă și aerisită, în care

proprietarii petrec clipe minunate alături de familie și prieteni.
De ce optat proprietarii pentru transformarea unei locuințe vechi și utilizarea podului vechi, ne spun chiar ei, în cele ce urmează:

” La momentul în care am luat hotărârea de a renova casa părintească aveam trei posibiltăți, puteam să ne cumpărăm un apartament, să ne construim o casă nouă sau să încercăm să transformăm casa veche a părinților. Am ales ultima variantă, mansardarea casei părinteşti, iar motivul a fost unul foarte solid, locaţia era foarte bună, pe o străduţă liniştită din oraş, aproape de magazine şi de şcoală. Infrastructura şi utilităţile fiind deja create, ne-am gândit că vom reduce mult cheltuielile construcţiei. În plus, trebuie să recunoaștem că și partea partea emoțională a înclinat destul de mult balanța în favoarea acestei decizii.
Astfel, acum avem la mansardă un apartament complet, separat faţă de parterul casei, compus dintr-un living mare, fără pereţi despărţitori, care comunică cu bucătăria, două dormitoare şi o baie. În fiecare din aceste încăperi am ales să instalăm una sau mai multe ferestre de mansardă VELUX, astfel încât fiecare să beneficieze de o iluminare naturală potrivită. Pentru că ne doream în noua casă un confort maxim, am optat şi pentru ferestre inteligente, acţionate cu telecomanda.
Toată casa, dar în special livingul, este inundată de lumină naturală, o senzație extrem de plăcută, pe care nu credeam că o vom trăi într-un pod. De altfel, după terminarea renovării, prima reacţie a oaspeţilor noștri a fost să se oprească în uşă şi să se mire pe o parte de transformarea prin care a trecut acest spațiu, pe de altăa de atmosfera luminoasă, caldă cu un aer foarte rafinat. Nimeni nu se aşteaptă la aşa ceva. Toţi sunt uimiţi de cum au putut să schimbe ferestrele de mansardă un spaţiu, care altfel nu ar fi fost utilizat, să creeze un interior care dă impresia de lux. Da, numai lumina naturală poate face diferenţa”.

Proprietarii se simt extrem de multumiţi în noua casă. Recunosc că o mansardă îţi oferă intimitate, căldură şi confort, că te face să te simţi fi mai aproape de tot ce te înconjoară şi parcă ai mai multă poftă de viaţă. Se simt fericiţi şi norocoşi în noua locuinţă care beneficiază de o amenajare de excepţie.
Pentru inspitație, vizitează velux.ro.

Lasă un Comentariu...

*