Alegeri perfecte pentru mansarde

Cu mult timp în urmă, mansardele erau considerate spațiul preferat al artiștilor, un spațiu atipic, destinat personalității nonconformiste. Era un spațiu în care îți dădeai frâu liber imaginației și creai opere de arte. Dacă îmi imaginez un astfel de loc, mi-l imaginez ca un spațiu plin de cufere ticsite cu lucruri deloc necesare, câte o piesă de mobilier veche, din lemn masiv, „aruncată” unde nici nu îți puteai imagina și, bineînteles, piesa de rezistență, un șevalet alături de o masă firavă plină de tempera și pensule de pictat.

mansarde (1)

Picture 1 of 3

Ca să revenim cu picioarele pe pământ și în timpul nostru, mansarda a devenit visul oricărui orășean, sătul să locuiască la bloc, sătul de aglomerația și îmbulzeala orașului modern. Norocoși sunt cei care beneficiază de un astfel de loc. Dar atunci când vă amenajați căminul și nu știți în ce să „transformați” mansarda, nu uitați că nimic nu vă oprește să faceți din mansardă un loc de vis. Puteți opta pentru un stil rustic sau avangardist, în armonie cu designul casei tale, sau puteți alege să creați o cameră diferită de toate celelalte, un loc original și unic. Dar pentru ce să optăm? Ei bine, o mansardă poate fi amenajată în diferite feluri devenind birou, cameră de joacă sau de relaxare, dormitor, baie sau chiar bucătărie, totul în funcție de necesitățile și nevoile beneficiarilor.

O mansardă poate fi amenajată și ca spațiu de locuit permanent cu dormitor și cameră de zi (dacă spațiul vă permite), delimitate de un perete despărțitor. Dacă încăperea este destinată copiilor, alegeți un mobilier modular. De asemenea, un dressing cu uși glisante, oglinzi mari și etajere poate fi întotdeauna alegerea potrivită pentru a-ți transforma mansarda.

Amenajarea unui dormitor

Cea mai des întâlnită ideea a a-ți amenaja mansarda este un dormitor. Pare cea mai bună soluție de organizare a spațiului de sub acoperișul casei tale. În funcție de preferințele voastre, puteți amenaja dormitorul de la mansardă în stil modern, rustic, vintage, clasic etc. Totul ține de gust! Grinzile de lemn ce traversează tavanul mansardelor contribuie și el la definirea stilului de amenajare.

Dacă vă doriți o cameră luminoasă, începeți cu materiale în culori deschise precum lambriuri, parchet, vopsea lavabilă sau tapet. Și fiindcă tavanul înclinat vă privează de spațiu, alegeți să așezați patul pe peretele mansardat. Puteți chiar să montați un baldachin deasupra patului. Astfel, peretele cel mai înalt poate fi folosit pentru amplasarea dulapului de haine sau montarea unui dressing. Doar așa veți obține mai mult spațiu de depozitare.

Cum am mai vorbit noi despre avantajele și dezavantajele mobilei la comandă, mansarda este acel loc în care trebuie să apelăm la astfel de procedee. Dulăpioarele, rafturile sau comodele făcute la comandă se vor integra perfect în spațiul dumneavoastră. Cum ar fi spațiul de pe peretele mansardat în care nu se poate sta în picioare, dar este foarte util pentru a depozita cărți sau o comodă cu sertare în care să vă țineți diferitele obiecte personale.

Dacă suprafața camerei vă permite, amenajați și un mic spațiu de relaxare amplasând două fotolii și o măsuță sub ferestre. Veți avea prilejul să admirați în tihnă cerul, lângă o ceașcă de ceai și o carte bună.

Lasă un Comentariu...

*