7 argumente pentru alegerea unei locuințe la mansardă

Mansarda – pentru mulți dintre noi reprezintă locul ideal – datorită aerului romantic pe care-l dobândește odată cu amenajarea, cu jocul de lumini creat, cu planurile înclinate existente. Din acest punct de vedere, mansarda este asociată cu acel spațiu creativ, inspirațional, un fel de spațiu magic destinat pasiunilor noastre.

7 argumente pentru alegerea unei locuinte la mansarda (1)

Picture 1 of 8


Pentru alții, în schimb, experiențele mai puțin plăcute, absența unei izolații corespunzătoare, deficitele apărute în urma unei construcții defectuoase fac din acest spațiu un loc mai puțin dorit.
Dacă și tu ai îndoieli și încă nu ești convins că mansarda este spațiul cel mai potrivit pentru amenajarea locuinței tale, iată câteva argumente care te vor ajuta să depășești aceste temeri.

Înainte de toate, nu pleca cu idei preconcepute și ia în calcul faptul că podul casei poate deveni soluția salvatoare fie pentru extinderea locuinței, atunci când familia se mărește fie, pur și simplu, pentru amenajarea unui spațiu al tău izolat și liniștit, unde să poți lucra în voie sau unde să faci loc pasiunilor, hobby-urilor tale.

 

Ferestrele de mansardă se află printre elementele care atrag atenția și de multe ori sunt percepute drept „puncte slabe” ale mansardei. Deși acestea iluminează de două ori mai mult comparativ cu ferestrele de fațadă, furnizând suficientă lumină pentru o viață activă, sănătoasă, din lipsa de informații sau datorită anumitor zvonuri, ele nu sunt percepute la adevărata lor valoare.
Așadar, cum poți transforma aceste „punct slab” în cel mai puternic atu al mansardei tale?
Iată soluții la probleme punctuale:
Infiltrațiile

Un aspect foarte important este ca montajul ferestrei de mansardă în acoperiș să fie realizat de către un montator specializat, precum montatorii parteneri VELUX, care oferă garanție specială pentru montaj. Dacă la montajul ferestrei de mansardă se utilizează produsele pentru izolare termică și hidroizolare, neliniștea datorată posibilelor infiltrații nu are fundament. Te vei bucura astfel de o viață în siguranță, într-o mansardă fără risc de infiltrații.
Iarna este prea frig

Uneori avem nevoie de o izolare termică suplimentară. Deoarece iernile pot fi foarte friguroase, mansarda poate fi într-adevăr un spațiu răcoros, mai ales dacă nu a trecut printr-un proces de izolare corect.

Cu toate acestea, la nivelul ferestrelor, trebuie să știi că modelele de ferestre VELUX din noua generație, incluse în categoria Standard Plus, beneficiază de un sistem inovator de izolare, denumit ThermoTechnology®, care transformă fereastra într-un scut puternic împotriva vântului și condițiilor climaterice aprige, menținând căldura în interior. Performanțele energetice remarcabile ale ferestrei se traduc prin facturi mai mici la încălzire, gradul de izolare al ferestrelor VELUX Standard Plus care beneficiază de ThermoTechnology® fiind mai bun cu 7% comparativ cu cel al ferestrelor care nu au încorporat acest sistem.
Vara este prea cald

Așa cu iarna mansarda ar putea fi unul dintre cele mai răcoroase spații – în absența unei izolații bune – vara podurile sunt de regulă percepute ca foarte călduroase, datorită supraîncălzirii suprafețelor vitrate.

Și în acest caz VELUX are o soluție pentru a remedia acest inconvenient, iar ea se numește rulou exterior parasolar. Acesta se montează cu ușurință pe exteriorul ferestrei, prevenind astfel razele soarelui să atingă geamul, deci supraîncălzirea acestuia. În plus, fiind fabricat din material tip plasă, priveliștea nu este afectată. Conform ultimelor cercetări făcute de VELUX, acest rulou scade temperatura cu 5 grade!
Curățarea geamului

O altă obiecție des întâlnită în cazul ferestrelor se mansardă face referire la modul de întreținere al acestora: cum poți curăța geamul la exterior? Este posibil acest lucru?

Datorită articulării mediane, toate ferestrele de mansardă VELUX se rotesc 180 de grade, și pot fi blocate în acea poziție cu ajutorul unui zăvor, astfel ele fiind fixate în siguranță. Prin rotire, geamul exterior este accesibil din interior și se poate curăța cu ușurință folosind ambele mâini. Lumina naturală poate să pătrundă mai bine prin ferestrele al căror geam strălucește!

Dacă plouă, pot sa ventilez?

Știai că ferestrele de mansardă VELUX pot ventila mansarda, chiar dacă sunt închise? Toate modelele au clapetă sau fantă de ventilare integrată care permite aerisirea mansardei cu fereastra închisă. Trebuie doar să lași deschisă clapeta sau fanta.
Dacă se sparge geamul, ce fac?

Suprafața geamului ferestrei este cea mai expusă intemperiilor și de aceea este foarte important ca aceasta să ofere siguranță maximă locuitorilor mansardei. Toate modelele de ferestre VELUX au geam exterior întărit, foarte rezistent la șocuri (testat cu o bilă de metal aruncată de la mare distanță), VELUX asigurând înlocuirea geamului în cazul în care, în condiții excepționale, acesta s-ar sparge. În plus, geamul interior este laminat, iar dacă sticla este lovită foarte puternic din interior și s-ar sparge, nu se poate fragmenta sau împrăștia, asigurând protecție și liniște familiei.

 

Unghiuri moarte

Adeseori spațiul din mansardă, datorită înclinației, poate fi considerat un spațiu “pierdut”. Cu toate acestea, montajul unei ferestre de mansardă cu articulare mediană și bară de operare în partea de sus dă posibilitatea amplasării mobilierului sub fereastră. Scaune, un birou sau chiar un pat, diferite rafturi pentru depozitare pot fi găzduite cu succes în aceste colțuri, neafectând posibilitatea de închidere sau deschidere a ferestrei.

Chiar convenabil, nu-i așa?

Pentru detalii despre produse, consultă velux.ro. Pentru sfaturi gratuite, oferte personalizate, consultanță, vizită la proiect, apelează specialistul VELUX la tel.

0-8008-83589

Lasă un Comentariu...

*