5 argumente pentru amenajarea bucătăriei la mansardă

Bucătăria este adesea încăperea cea mai aglomerată a casei, fiind locul de adunare a membrilor familiei. Tuturor ne place să ne strângem în bucătărie, dar și să gătim cu pasiune într-o bucătărie confortabilă și stilizată. Ce zici despre amenajarea bucătărie la mansarda casei? Iată mai jos 5 argumente.

amenajarea bucatariei la mansarda (1)

Picture 1 of 6

Transformă dezavantajele în avantaje

Forma înclinată a pereților este considerată de cele mai multe ori un dezavantaj în amenajarea oricărui spațiu de la mansardă. Optimizarea fiecărui colț al mansardei prin realizarea mobilierului la comandă este soluția recomandată.

Astfel, vei crea spații suficiente de depozitare, atât de necesare pentru variatele ustensile de bucătărie, o poți personaliza așa cum ți-ai dorit dintotdeauna, beneficiind de o libertate mare de alegere a materialului, a formelor și culorilor.

Fără abur, fum, miros

Știm, ai crede că este aproape imposibil de obținut în bucătărie. Ferestrele de mansardă țin loc de hotă și sunt elemente esențiale într-o bucătărie modernă și activă situată la mansardă. Având în vedere că gătitul produce abur, fum, miros din abundență, optează pentru ferestrele VELUX. Ai la dispoziție mai multe modele (cu operare de sus sau de jos) și dimensiuni diferite, dar ține cont de părerile specialiștilor în acest sens. VELUX îți recomandă pentru amenajarea bucătărie la mansardă modelul de fereastra GLU, din lemn laminat îmbrăcat în poliuretan alb, care rezistă foarte bine în condiții de umiditate și nu necesită întreținere. Detalii găsești aici. Orice model de fereastră VELUX are o clapetă de ventilare integrată în bara de operare a ferestrei, deci vei putea ventila chiar cu fereastra închisă, acționând doar clapeta.
Farmecul luminii naturale

Nimic nu se compară cu sentimentul de a păși într-o mansardă luminoasă. Ferestrele VELUX aduc în interior lumina naturală, transformând colțurile întunecoase. Alege dimensiunea lor în funcție de suprafața vitrată a podelei. Te vei asigura că ai suficientă lumină dacă suprafața vitrată reprezintă cel puțin 10% din cea a podelei.

Dacă podul tău dispune de suficient spațiu pe înălțime, de ce să nu folosești tot spațiul? Montează două ferestre VELUX, una deasupra celeilalte și vei beneficia de mai multă lumină naturală, o circulație mai bună a aerului și de notă vizuală de excepție.

Dacă podul nu este foarte înalt, poți combina ferestrele VELUX pe lungime, montându-le una lângă cealaltă. De asemenea, efectul vizual va fi pe măsură.
Priveliștea

Se știe că cea mai bună priveliște se obține de la nivelul cel mai de sus, iar ferestrele de mansardă VELUX sunt elementul de legătură dintre tine și natură. Vei beneficia de vedere panoramică, vei experimenta traseul zilnic al lumini și umbrelor, te vei bucura de apusuri superbe, de prima zăpadă sau de o cină romantică sub clar de lună, dacă optezi pentru amenajarea bucătăriei la mansardă.
Originalitatea

Dincolo de aceste sfaturi și recomandări, inspirația și creativitatea personală te vor susține în demersul de amenajare a bucătăriei mult visate la mansardă.

Inspiră-te și vizitează galeriile foto de pe velux.ro

Lasă un Comentariu...

*