4 sfaturi pentru amenajarea biroului la mansardă

Din lipsă de spațiu sau din dorința de a ne bucura de un loc intim, cu priveliște spre cerul înstelat pe timp de seară începem să-i acordăm mai multă importanță podului, cu atât mai mult cu cât mansarda a devenit un spațiu tot mai popular.

4 sfaturi pentru amenajarea biroului la mansardă (1)

Picture 1 of 5

Astfel, dacă nu ai mai urcat de mult în podul prăfuit și îndesat cu tot felul de obiecte nefolositoare, credem că a venit momentul să-l privești cu atenție și să-i descoperi adevăratul său potențial: faptul că îl poți transforma în cea mai plăcută și utilă încăpere a locuinței tale.

Un al sfat pe care ți-l oferim face referire la spațiul disponibil. Oricât spațiu suplimentar ai avea, utilizează-l la maxim și iluminează-l corespunzător.

Pe lângă farmecul aparte al acestui loc pe care începe să-l capete din momentul în care ai terminat de izolat și finisat pereții, chiar și cu plăci de gips-carton, podul poate veni cu numeroase alte beneficii. În funcție de dimensiunile sale, podul poate fi transformat într-un apartament de invidiat la mansardă sau poate un living, o bucătărie, un dormitor pentru copii sau, de ce nu, chiar în biroul tău personal de acasă sau atelierul de lucru.

Aceste două sugestii din urmă par să se potrivească mănușă cu acest spațiu, mai ales dacă ai nevoie de un loc retras, un loc unde să te poți concentra, un loc unde să creezi.

Și pentru a-ți confirma, precum și pentru a te inspira, ți-am pregătit și o galerie foto cu exemple de amenajări reușite de birouri la mansardă, precum și 4 sfaturi menite sa-ți vină în ajutor.

1. Puterea albului

Prezența albului într-o amenajare interioară poate crea diferite atmosfere, de asemenea, cu ajutorul său poate fi recreat orice stil. Așadar, lasă puterea și puritatea albului să predomine în amenajarea de la mansardă. Pereții vor reflecta și mai mult lumina naturală și vor amplifica senzația de mai mult spațiu. Alege și podeaua într-o nuanță caldă, deschisă, iar efectul este garantat. Dacă ești fanul culorii și îți dorești totuși să le găsești în biroul tău de acasă, poți recurge cu încredere la petele de culoare. Draperiile colorate, blatul mesei de lucru, pernuțele decorative, pufurile și micile covorașe, precum și delicatele flori naturale vor aduce mai mult decât un strop de culoare, vor completă atmosfera făcând-o caldă, prietenoasă și extrem de luminoasă.

2. Lumină naturală, adică sănătate

În biroul de la mansardă, în mod special, vei avea nevoie de cât mai multă lumină naturală mai ales dacă studiul sau activitățile care necesită o atenție sporită sunt evenimente care au loc cu regularitate aici. Lumina naturală, pe lângă faptul că este un factor cheie în amenajarea interioară, are și numeroase efecte benefice dovedite prin studii de specialitate. Așadar, nu subestima niciodată importanța ei în casa ta: ea îmbunătățește starea ta de spirit și face ca ziua să pară mai lungă. Ori, pentru a beneficia de ea din belșug, pentru a crea și un cadru deosebit în biroul tău de acasă, o variantă inteligentă și eficientă ar fi să-ți montezi ferestre de mansardă, precum cele de la VELUX. Ferestrele VELUX, care urmează planul acoperișului, te vor încânta atât pentru priveliștea deschisă asupra cerului sau panoramei din jurul casei, cât și pentru faptul că aduc cu 200% mai multă lumină naturală decât clasicele lucarne.

Sfatul nostru: stai aproape de fereastra VELUX în timp ce lucrezi. Aerul proaspăt și lumina naturală din abundență te vor impulsiona și vei deveni mai productiv.

3. Unghiurile atipice

Folosește în folosul tău formele neregulate ale pereților. Adaptează mobilierul, spațiile de depozitare sau rafturile pentru cărți acestor forme, iar astfel vei câștiga un efect vizual organizat și ordonat, cum trebuie să fie într-un birou. Personalizează doar unul din pereții înclinați, fie print-un tapet în două culori, fie prin cărămidă aparentă. Efectul: atmosfera va deveni mai primitoare.

Mobilierul de birou, strict necesar, se va completa cu succes prin elemente decorative amplasate pe podea, care nu dau spațiului efectul de “ încărcare”: perne decorative, pufuri. Ele sunt utile pentru momentele de relaxare de după studiu sau în pauzele pentru destindere.

4. Decorează cu ajutorul rulourilor

În biroul sau în atelierul tău de lucru rulourile sunt o parte integrantă, care ajută la crearea decorului perfect și a climatului interior optim. Rulourile pentru ferestrele VELUX vor aduce culoare întregii amenajări prin note vesele și dinamice. Mai mult, pentru a beneficia cât mai mult de acest spațiu dinamic, cu ele poți filtra lumina, poți să faci întuneric total când ai nevoie sau poți să beneficiezi de intimitate, adică de ambianța și confortul dorit.

Pentru mai multe exemple de amenajare din care să te inspiri îți recomandăm să vizitezi site-ul specialiștilor de la velux.ro. Nu uita nici de pagina de facebook.com/velux, aici ești la curent, în timp real cu ultimele noutăți.

Lasă un Comentariu...

*