Sfaturi și idei pentru amenajare living room

Livingul este locul în care te poți relaxa în fiecare seară, savurând o ciocolată caldă sau un ceai fierbinte și vizionând serialul preferat, dar și unde poți da cele mai tari petreceri, la care să te distrezi alături de familie sau prieteni. De aceea, este important să acorzi o atenție sporită amenajării acestei camere, pentru a obține un spațiu primitor, relaxant și cu o atmosferă cât mai plăcută.

Atunci când vine vorba de amenajarea livingului, trebuie să pleci de la alegerea unui stil de amenajare care ți se potrivește. În plus, este important să optezi pentru un mobilier de calitate, pentru paleta cromatică potrivită stilului de design și pentru obiecte de decor care să se integreze perfect. În ceea ce privește mobila, pe piață găsești o mulțime de variante de mobilier pentru living, de la canapele fixe sau canapele extensibile și până la comode TV, biblioteci sau măsuțe de cafea. Astfel, vei găsi cu siguranță varianta potrivită pentru livingul tău.

În continuare, ți-am pregătit câteva sfaturi și idei pentru a transforma livingul într-un loc în care să-ți petreci timpul cu plăcere:

 

Alege stilul de amenajare care ți se potrivește

Tot mai multe persoane optează pentru amenajarea unui living modern, datorită simplității și eleganței acestui stil. Totuși, există persoane care aleg să-și amenajeze sufrageria in stil tradițional, clasic, minimalist sau chiar industrial. Cum fiecare stil are de amenajare are caracteristicile lui și este destinat unui anumit tip de persoane, tot ce trebuie să faci este să descoperi care este stilul care ți se potrivește și să optezi pentru elementele caracteristice stilului respectiv, de la paleta cromatică până la mobilier sau decorațiuni. De exemplu, pentru un living modern, trebuie să utilizezi non culorile alb și negru, cât și nuanțe de gri, bej, maro sau verde. În plus, fiecare obiect trebuie să fie util, fără să încarci prea mult încăperea cu obiecte fără folos. Acest lucru este valabil și în cazul stilului minimalist.

Optează pentru mobilier de calitate

Livingul este considerat sufletul casei, deoarece este locul în care îți aduni prietenii pentru a crea cele mai frumoase amintiri. De aceea, este indicat să optezi pentru mobilă pentru living de calitate, din materiale rezistente și cu un aspect mult mai plăcut. Astfel, te vei putea bucura mai mult timp de mobilă aleasă, iar costul de întreținere va fi unul mai scăzut. În plus, atunci când alegi mobila, va trebui să optezi pentru o variantă care să se potriveasă atât din punct de vedere cromatic, cât și în ceea ce privește stilul, dimensiunile și materialul. Pentru ca sufrageria ta să fie cât mai aerisită și să nu pară foarte aglomerată, este indicat să apelezi doar la obiectele de mobilier necesare, și anume o canapea sau un colțar, un fotoliu, o măsuță de cafea, o bibliotecă sau dulapuri și o comodă pentru TV.

Micile detalii contează

Deși la prima vedere elementele de design nu par atât de importante, acestea au rolul lor în fiecare proiect de amenajare, și anume acela de a oferi personalitate oricărei încăperi. De aceea, pentru ca sufrageria ta să aibă o atmosferă cât mai plăcută, apelează la tablouri, lumânări, plante decorative sau obiecte hand made. Totuși, nu uita că și aceste elemente de decor trebuie să fie cele potrivite stilului de amenajare pe care ai decis să-l abordezi. În plus, pentru a da o notă cât mai personală livingului tău, poți face chiar tu diferite decorațiuni din obiecte vechi, pe care nu le mai folosești.

Iluminarea sufrageriei

Și iluminarea sufrageriei este un aspect foarte important. De exemplu, dacă dispui de un spațiu mai restrâns, atunci poți apela la o lustră simplă, care să nu încarce vizual încăperea. În schimb, dacă beneficiezi de suficient spațiu, poți apela la un candelabru, care să ofere un aspect interesant livingului tău. În plus, poți apela la mici surse de lumină, precum lămpi cu picior sau veioze.

Lasă un Comentariu...

*