Placarea şemineului

Şemineu 1

Picture 1 of 10

Șemineul este un element important într-o casă. Acesta nu are doar un rol practic, încălzind  interiorul și luminând încăperea, dar și unul decorativ, un șemineu putându-se transforma în piesa de rezistență a unei camere. Placarea șemineului scoate în evidență acest element, așa că trebuie aleasă cât mai bine. Indiferent de decorul casei, cu siguranță există o placare ce va da un plus de farmec atmosferei și va înfrumuseța aspectul șemineului. În cele ce urmează, vă vom prezenta câteva idei pentru placarea șemineelor:

Stiluri
Stilul camerei trebuie să evidențieze placarea naturală a șemineului. În cazul în care aveți o mobilă modernă, actuală, este indicat să alegeți o placare contemporană a șemineului, din piatră naturală. Pe de altă parte, dacă aveți un șemineu cu o placare mai veche, acesta poate da camerei un aspect aparte, vintage, iar astfel îi puteți conserva valoarea istorică și artistică.

Materiale
La placarea șemineului puteți folosi și pardoseala din travertine, marmură sau ardezie. În funcție de culoarea, forma și mărimea dorită, vă puteți crea propriul model, după care să tăiați și modelați pardoseala. Plăcile astfel create pot fi fixate în adeziv pentru piatră. Placarea șemineului cu cărămidă îi va da acestuia un aspect vechi, rustic, fiind în același timp și practică.

Placarea cu piatra naturală
O alegere ideală pentru placarea șemineului este și piatra naturală. Placarea cu piatră naturală vă va garanta faptul că aveți un șemineu unic, pentru că nu exista 2 pietre identice. Totuși, dacă vreți o placare cu piatră naturală, va trebui să o și întrețineți: trebuie să aplicați anual un impermeabilizant care să protejeze materialul poros al pietrei. Acest procedeu este unul simplu I nu trebuie să apelați la vreun specialist. Există spray-uri special concepute pentru șeminee și blaturi din piatra naturală.

Produsele din piatră naturală din care puteți alege sunt variate. Una dintre cele mai atractive, dar  și cele mai scumpe dintre pietrele natural este marmura. Există și alte variante pe care le puteți alege, în funcție de bugetul de care dispuneți. Una dintre acestea ar fi limestone-ul.

Blatul șemineului
Este indicat ca blatul să fie în concordanță cu stilul folosit pentru placarea șemineului. Acestea se realizează la comanda, în funcție de forma și dimensiunea șemineului. Blatul poate fi construit din același material folosit și pentru placarea șemineului. Dacă doriți însă să ieșiți din tipare, să adăugați puțin contrast, o placare din piatră cu blat din lemn este ideală, fiind potrivită locuințelor moderne.

Un șemineu poate îmbunătăți dramatic aspectul unei camere. Nu numai că este extrem de practic, dar este și o piesă de decorațiune. Dacă alegeți o placare care să se potrivească cu stilul camerei, atunci veți obține un efect spectaculos și, bineînțeles, admirația oaspeților.

Lasă un Comentariu...

*