Pas cu pas spre un living perfect

Nimic nu se compară cu sentimentul pe care îl ai atunci când termini o zi grea la serviciu și te poți întoarce în intima atmosferă pe care numai spațiul tău preferat ți-o poate oferi. Da, cu toții avem nevoie de un astfel de loc! Fie că este livingul cu canapeaua mult dorită sau televizorul cu ecran curbat, fie că este fotoliul de pe terasa îmbrăcată în flori sau dormitorul cu patul capitonat și cea mai confortabilă saltea pe care ai dormit vreodată, fie este baia cu cada vintage mult visată, cu toții ne dorim un cămin primitor și călduros în care să ne petrecem timpul liber.

Amalia Predescu

Picture 1 of 8

Poate că nu este tocmai momentul potrivit să faceți o investiție mare pentru o reamenajare completă, dar cu siguranță nu trebuie să reprimați creativitatea sau dorința de nou. Echipa noastră a discutat cu Amalia Predescu, Senior Interior Designer, care vă propune câteva idei de decorare care, deși nu înseamnă un efort major, cu siguranță vor avea un efect bogat și vor revigora întreg ambientul.

Livingului, pe care cu toții îl avem, Amalia i-a acordat multă atenție în decorare, deoarece este cartea noastră de vizită în fața oricui ne pășește pragul casei. În timp, cu toții simțim nevoia de mici îmbunătățiri pentru a ține ritmul cu noile tendințe de stil. Mereu vor exista diverse elemente care pot fi înlocuite pentru a schimba stilul sau cromatica ambientului. De exemplu, este important să nu vă fie teamă să aduceți îmbunătățiri și la nivel de finisaj. Prin schimbarea unui tapet într-o textură nouă și culori de accent sau schimbarea plintei cu una din poliuretan cu elemente deco integrate și vopsită într-o culoare complementară lavabilei de pe pereți, sau chiar contrastantă, poți face schimbări radicale la nivel de stil decorativ.

Materialele textile au un rol decorativ foarte important în amenajarea unui living perfect, așa că păstrați o corelare de formă și culoare cu finisajul (tapet/lavabilă).

Optați pentru schimbarea draperiei, a ciucurilor decorativi, a pernelor decorative de pe canapea, a paturilor deco de pe marginea fotoliului și, de ce nu, chiar schimbarea covorului cu unul total opus fostei amenajări, dar în concordanță cu noul trend. Accesoriile deco sunt și vor fi mereu elementul cheie în amenajarea sau reamenajarea oricărui spațiu. Astfel, să nu uitați să acordați mare atenție măsuței de cafea cu nelipsitul bol pentru telecomenzi, tăviței cu lumânări parfumate, statuetelor și cărților/revistelor, măsuțelor laterale canapelei sau fotoliului pe care nu ar trebui să lipsească veioza de sticlă cu abajur textil, ramă foto și bolul cu flori de sezon. Nici tablourile, oglinzile sau ghivecele supradimensionate nu trebuie neglijate, deoarece aduc un aport deosebit în schimbările unei amenajări.

Tendințele impuse de creatorii de ambiente sunt într-adevăr un punct de reper în alegerile pentru propriul spațiu. Însă, Amalia Predescu este de părere că trebuie pus în valoare și accentul personal cu propriile dorințe care îți aduc relaxare, liniște și bucurie.

Amalia Predescu

Senior Interior Designer Dekore Studio

E-mail: amalia@dekoredesign.ro

Tel: +40 744 681 216

Fax: +40 318 17 09 55

Web: www.dekoredesign.ro

Lasă un Comentariu...

*