Livingul – 6 idei pentru o casă perfectă!

Livingul este spațiul în care ne petrecem cel mai mult timp, este locul în care ne relaxăm, ne primim prietenii dragi și privim ore în șir la televizor. De aceea, livingul trebuie să fie amenajat așa încât să te poți simți bine în orice moment al zilei. De la obiectele de mobilier așezate cu grijă și până la modul de decorare al pereților aceste detalii reușesc să facă destul de ușor diferența și astfel să te facă să te simți acasă în orice moment al zilei.

Iată mai jos 6 idei de amenajare a unui living:

1. Ai în vedere aceste idei și modele de livinguri. Tot ceea ce vei regăsi aici îți va fi de folos fie pentru amenajarea unui living de apartament, mai mic ca dimensiuni, fie pentru decorarea unui spațiu mai mare. Important este ca atunci când treci la decorarea unui living să ai în vedere respectarea stilului de amenajare al întregii locuințe. Ca atare, nu încerca să ai un stil de amenajare vintage în living și în restul casei să predomine accente moderne. Nu este deloc potrivit. 

2. Decorează livingul cu aceste canapele. În orice living se regăsește mai mult ca sigur o canapea sau un colțar încăpător. De aceea, mai înainte de a alege o canapea este bine să cunoști cât mai bine locul în care urmează să o amplasezi, reușind astfel să îi stabilești dimensiunile. Mai apoi poți merge la cumpărături și să optezi pentru culoare și formă. 

3. Așează mai multe corpuri de iluminat în living și vei avea efectul dorit. Un corp de iluminat nu este de cele mai multe ori potrivit pentru un spațiu mai mare. Este nevoie de montarea mai multor corpuri de iluminat, chiar și de dimensiuni diferite, astfel încât încăperea să fie iluminată mai bine și să predomine cât mai mult accentele moderne. 

4. Nu ezita să alegi un covor mai mare. Dacă ai un living mare nu așeza un covor mic, deși poate că ți-ar fi mult mai ușor la întreținere. Un covor trebuie să se afle în raport perfect cu dimensiunile camerei, să dea senzația unui spațiu mai mare și totul să poată fi frumos conturat. De aceea, alege un covor de dimensiuni cât mai mari și care să se potrivească perfect cu restul elementelor de decor ale locuinței tale. 

5. Evită să așezi pe mobilă prea multe accesorii. Niciun spațiu nu este frumos dacă se regăsesc prea multe accesorii și detalii. De aceea, ar fi bine să iei în calcul așezarea elementelor de decor în living, însă nu foarte multe. De asemenea, este indicat să păstrezi ordinea în încăpere astfel încât totul să pară bine aerisit și mai ales foarte curat. 

6. Ai în vedere pernele de decor – pentru un efect cât mai frumos este bine să așezi pe canapeaua din living cât mai multe perne de decor, în culori vesele și foarte atrăgătoare. Este bine să ții cont și de materialul din care sunt confecționate și să le alegi doar pe cele care se potrivesc cu textura canapelei, dar și cu culoarea acesteia.

Lasă un Comentariu...

*