Cum să-ți alegi mobila pentru sufragerie?

În aparență o misiune foarte simplă, alegerea pieselor care să construiască decorul sufrageriei poate deveni o provocare extrem de costisitoare. Ai deja în minte câteva piese de mobilier, o canapea, un fotoliu, o comoda, dar oare se potrivesc ele, mai cu seamă vor avea loc în sufrageria ta?

cum sa-ti alegi mobila de sufragerie 1A

Picture 1 of 6

Sursa foto: Tessa Neustadt Photography


Astfel, înainte de stil, materiale și culori trebuie avute în vedere proporția spațiului și proporția pieselor de mobilier.

Așadar, înainte de a scoate banii din portofel sau cardul pentru a achita măsuța de cafea, ia o pauză. Așează-te confortabil într-un loc din casă, pregătește o foaie de matematică, o linie și un creion și gândește-te cum arată sufrageria ta.

Încearcă acum să o desenezi pe foaia de matematică încercând să păstrezi proporțiile. Nu trebuie să fii artist și nici arhitect pentru a reuși să trasezi niște linii drepte. La ceea ce trebuie să fii atent însă sunt pereții prevăzuți cu uși și ferestre. Acestea trebuie marcate pe desenul tău, neapărat!, pentru a ști cât mai exact unde poți și cum ai putea instala piesele de mobilier.

Odată schițată dimensiunea camerei la scara impusă de foaia de matematică, marcate ușile cu ale lor deschideri și ferestrele, poți începe să te gândești la piesele de mobilier și cum vor fi amplasate.

Acum poți să analizezi mai bine canapeaua pe care ai văzut-o în urmă cu câteva săptămâni. Vezi ce dimensiuni are, deseneaz-o pe foaia de hârtie și încearcă să-i asociezi acum o măsuță de cafea, un pouf sau o consolă.

Nu uita că între măsuța de cafea și piesele de mobilier ce o înconjoară trebuie să existe un spațiu de aproximativ 40 cm, pentru a-ți permite să te miști ok în această zonă. De asemenea, între canapea și perete, de exemplu, ar trebui să existe un spațiu de aproximativ 1 m, astfel încât sufrageria să nu pară aglomerată și înghesuită.
Cu siguranță vei avea nevoie de mai multe planuri, așa că fie poți să le copiezi în mai multe exemplare de la început, fie te înarmezi cu răbdare pentru a desena fiecare foaie în parte.

O variantă care te-ar pute ajuta ar fi să imprimi pe hârtie imaginile cu piesele de mobilier dorite și să le lipești pe planul tău. Acestea ar trebui însă să respecte proporția pentru a te ajuta cu adevărat să-ți faci o idee.
Acum că ai o viziune mai clară asupra spațiului poți începe cu adevărat să te orientezi către piesele de mobilier. Una dintre cele mai importante piese este fără îndoială canapeaua, iar dacă știi dinainte că o vei folosi frecvent, mai ales în weekend alături de întreaga familie, atunci pe lângă faptul că va trebui să optezi clar pentru una de 3 locuri, ea va trebui să fie foarte confortabilă și de bună calitatea, chiar dacă va însemna mai mulți bănuți cheltuiți. În caz contrar este aproape o certitudine că în câțiva ani, mai puțin de 5, va trebui să-ți iei alta nouă.
De asemenea, pentru că se poartă eclecticul, pentru că aproape că au fost eliminate toate regulile în ceea ce privește alăturarea pieselor de mobilier, încearcă să fii îndrăzneț în alegeri, în ton cu personalitatea și preferințele tale.

Lasă un Comentariu...

*