Cum să folosești plăcile minerale pentru amenajările interioare

Te-ai gândit vreodată să folosești plăci minerale pentru realizarea unor piese de mobilier decorative sau a măștilor de închidere a spațiului de sub căzi? Dacă alegi  soluția potrivită care respectă cerințele specifice proiectului tău de amenajare cum ar fi rezistența la umiditate, rezistența la deformare sau rezistența la foc, te poți juca cum vrei în amenajarea casei tale!

Îți recomandăm să fii creativ atunci când începi amenajările în casă și să nu te oprești la primul tip de material despre care crezi că ar putea fi bun. Cercetează ce nevoi specifice apar în funcție de tipul amenajării pe care ți-o dorești și vezi ce ți se potrivește. Ai nevoie de un suport rezistent, de un material care să nu absoarbă apa sau poate chiar vrei să aibă și caracteristici izolatoare? S-ar putea să găsești mai multe posibilități. De exemplu, există plăci minerale care sunt rezistente în condiții de umiditate, permit transferul de vapori și nu favorizează apariția mucegaiului, motiv pentru care pot fi folosite fără nicio problemă în mediile cu abur, cum ar fi baia. Dacă îți dorești o bibliotecă în living dintr-un alt material decât lemnul, tot plăcile minerale pot fi o soluție. Structura rigidă a acestor plăci care nu se deformează este foarte utilă în acest caz. Să nu mai vorbim de ușurința cu care pot fi manevrate și timpul scurt de construcție (un metru pătrat de zidărie poate fi construit în aproximativ 15 minute).

Soluții pentru amenajări în baie

O soluție frecvent întâlnită pentru închiderea spațiului de sub căzi, lavoare sau cabine de duș este folosirea plăcilor minerale. Tot ce trebuie să faci este să tai plăcile la dimensiunea necesară, să trasezi conturul măștii și să treci la zidit. În maxim o oră, operațiunea de zidire a plăcilor este gata și poți trece la finisarea măștii. Un avantaj important al acestor plăci este faptul că reprezintă un suport solid pentru aplicarea directă a faianței. O altă întrebuințare în baie este construirea unor pereți despărțitori în anumite zone din baie. Spre exemplu, poți împărți baia în două zone: zona cu toaleta și lavoarul și zona cu dușul. Cu ajutorul unui perete despărțitor, baia va putea fi folosită de două persoane în același timp, fără a exista probleme de intimitate. Realizarea ghenelor pentru tevi este rapidă și fără mari eforturi, mai ales că aceste plăci poate fi achiziționate la pachete mici de 4 sau 6 și astfel, nu faci risipă de material.

Soluții pentru amenajări în living

Ce ai zice de o bibliotecă inedită din zidarie? Înlocuiește lemnul cu plăcile minerale și vei obține nu doar o bibliotecă rezistentă, ci și una cu un aspect plăcut. Poți opta chiar și pentru realizarea structurii de suport a unui birou, dacă plănuiești să îți amenajezi o zonă de lucru într-un colț al livingului, peste care să așezi o placă din lemn. O altă idei de întrebuințare a acestor materiale în living este realizarea unor etajere pentru cărți sau fotografii sau o măsuță cochetă. Cu siguranță toți musafirii vor aprecia creativitatea ta!

Soluții pentru amenajări în dormitor

Poți construi un adevărat dressing în dormitorul tău în doar câteva ore. Ai nevoie de câteva plăci pentru a construi cadrul dressingului iar apoi să te ocupă de rafturi și de suporturile pentru umerașe. Și în dormitor poți opta pentru realizarea unor alveole din BCA pentru depozitarea cărților preferate sau a obiectelor de decor.

În concluzie, dacă vrei să ieși în evidență prin niște elemente de decor sau chiar piese de mobilier inedite și creative, poți opta cu încredere pentru plăcile minerale Ytong Design, care au multiple avantaje pe care ar trebui să le iei în seamă. Însă, probabil cel mai important avantaj este timpul scurt de construcție și rezistența lor în timp!

Lasă un Comentariu...

*