Cum integrezi vitrinele într-un decor modern

În ochii multora, vitrinele par a fi obiecte demodate, specifice caselor vechi, care nu au mai fost renovate de foarte multă vreme. Cu toate acestea, un design modern poate integra cu ușurință acest gen de piese.

Vitrinele sunt piese de mobilier cu multă personalitate. Locul acestora nu este doar în apartamentul vechi al bunicilor, ci și într-o casă modernă, care adoptă cele mai recente trenduri în materie de design interior.

Prin urmare, dacă ai o vitrină veche pe care vrei s-o recondiționezi sau chiar te gândești să cumperi una nouă, vezi mai jos câteva idei perfecte pentru locuința ta!

1. Vitrină elegantă în bucătărie

Bucătăria este locul perfect în care poți poziționa o vitrină elegantă, încăpătoare și practică. Alege una din material lăcuit sau chiar una din lemn, cu picioare sau mânere stilizate.

Dacă vrei să-ți găsești inspirația, verifică cele mai noi colecții de vitrine online și alege-o pe cea mai potrivită. Dacă ai o bucătărie mică, pe care vrei să o pui în valoare și să creezi mai mult spațiu vizual, alege o vitrină albă, elegantă și discretă.

În noua piesă de mobilier vei putea păstra seturile de farfurii, căni și ceșcuțe de cafea, toate expuse impecabil pe rafturile cu geam transparent. Totodată, poți alege o vitrină care are și sertare, pentru a adăuga mai mult spațiu de depozitare pentru aparate electrocasnice sau alte obiecte pe care le folosești mai rar.

2. Vitrină decorativă într-un living modern

Când aud cuvântul „vitrină”, mulți se gândesc la acele piese de mobilier învechite. Cu toate acestea, vitrinele moderne sunt produse din materiale moderne, precum PAL-ul sau lemnul mat.

Poți găsi chiar și vitrine cu elemente metalice, geam de sticlă și sistem modern de deschidere, fără mâner. Acestea sunt ideale într-o sufragerie cool, cu canapele minimaliste, smart TV și decor futurist.

Poți folosi vitrina pe post de spațiu de depozitare, pentru cărți, CD-uri sau reviste, sau o poți folosi în scop decorativ. Câteva statuete abstracte, lumânări parfumate sau suveniruri din călătorii – toate reprezintă idei numai bune de pus în practică!

3. Vitrină vintage în sufragerie

Designul vintage nu va pieri niciodată. Stilat, fermecător și familiar, acesta conferă oricărei încăperi o atmosferă primitoare și boemă. Dacă vrei să integrezi o vitrină în acest cadru, optează pentru una confecționată din lemn texturat.

Poți alege o vitrină în nuanțe natur sau una în nuanțe de roz pudrat, bleu sau galben pai. Oricare dintre variante se va potrivi perfect într-un decor vintage, alături de o canapea retro și o draperie în același stil.

Deși este un stil care există de zeci de ani, o mulțime de case și companii aleg decorul de inspirație vintage pentru crearea unei atmosfere originale, adăugând elemente moderne.

4. Vitrină iluminată pentru sticle și pahare

Dacă ai o locuință cu design super modern, o vitrină special concepută pentru sticle și pahare, în stil de bar, va fi o achiziție excelentă.

Montează spoturi sau benzi LED în interiorul unei vitrine simple, cu trei sau patru rafturi. Așază sticle de vin, de whisky sau gin, alături de pahare speciale pentru aceste băuturi sau alte cocktailuri. Acest design va impresiona, cu siguranță, orice musafir!

5. Vitrină cu tapet minimalist

Dacă adori stilul minimalist, o vitrină simplă, cu linii subțiri și drepte, este ideală pentru sufrageria sau dormitorul tău.

Lipește pe partea din spate a vitrinei un tapet cu forme abstracte, imprimeuri monocrome sau dungi, apoi așază pe rafturi elemente simple: o vază minimalistă, bețișoare parfumate sau fotografii preferate.

Orice stil ai alege, dacă iubești vitrinele, le poți integra cu ușurință în locuința ta modernă. Inspiră-te din ideile de mai sus și adaptează-le în funcție de apartamentul tău!

Sursa poza: Vivre

 

Lasă un Comentariu...

*