Cum alegi canapeaua potrivită pentru livingul tău?

Canapeaua este piesa de rezistență a oricărui living și de aceea ar trebui să ai în vedere alegerea unui model de cea mai bună calitate. Fiind o piesă de mobilier ce se schimbă destul de rar, canapeaua din living trebuie aleasă cu grijă și privită ca fiind o investiție de termen lung pentru locuința ta.

Cu toate aceste, alegerea sa nu este cel mai simplu lucru din lume, mai ales pentru că există numeroase modele, culori, forme. Iar discuția cea mai interesantă apare atunci când trebuie să te decizi ce fel de canapea să alegi – fixă sau extensibilă.

Cum îți alegi canapeaua potrivită?

Fie că vei opta pentru acele canapele extensibile, fie pentru canapelele fixe trebuie să fii atent la calitate și să alegi un model care să se potrivească perfect cu spațiul tău și mai ales cu nevoile locuinței tale.

Dacă ești vizitat adesea de prieteni care doresc să rămână peste noapte, mai mult ca sigur vei alege una dintre canapele extensibile de pe piata. Dacă nu dispui de o casă prea mare, trebuie să știi că aceste canapele extensibile sunt varianta perfectă pentru a transforma de-a dreptul livingul în dormitor. De această dată trebuie să acorzi o mare atenție cadrului canapelei și mai ales să alegi o saltea pe care să poți dormi foarte bine.

Canapelele fixe nu se pot desface, astfel că în timp sunt mult mai rezistente. Cu toate acestea, nu beneficiezi de posibilitatea de a putea fi transformate în pat de dormit.

Colțarele sunt ideale pentru un living mai generos. Forma acestora este destul de atrăgătoare și astfel ajung să facă parte din categoria acelor canapele extensibile cele mai solicitate de cumpărători. Dacă nu beneficiezi de un spațiu prea mare ar trebui să alegi un colțar care să nu aibă mânerele foarte mari, ci mai degrabă ai putea opta pentru un stil mai simplu, cu un design scandinav. Colțarele pot fi și ele fixe sau extensibile, ultima variantă fiind potrivită mai ales atunci când dispui doar de un apartament cu două camere și astfel livingul trebui să fie transformat în dormitor.

Canapeaua extensibilă, indiferent de forma acesteia beneficiază de mai multe avantaje. Pe de o parte, alegi o singură piesă de mobilier care poate să îmbine funcționalitatea a două piese de mobilier – canapea și pat. În plus, o canapea de acest tip va beneficia și de o saltea foarte bună, pe care să te poți odihni bine întreaga noapte.

Cum îți asortezi canapeaua cu restul mobilierului?

În general, orice living are și o canapea, indiferent de tipul acesteia. Ca atare, am putea spune că aceasta reprezintă piesa de rezistență a livingului tău, așa că trebuie aleasă cu multă atenție.

Dacă te-ai decis asupra tipului de canapea pe care ți-l dorești sau de care ai mare nevoie nu îți mai rămâne decât să asortezi canapeaua cu restul pieselor de mobilier.

Este bine să ții cont la stilul de amenajare – dacă în locuință predomină stilul minimalist, ar fi bine să optezi pentru ceva simplu, care să nu conțină elemente foarte încărcate. De asemenea, ai putea opta pentru stilul scandinav, fiind o tendință actuală la alegerea elementelor de decor ale locuinței.

Culoarea reprezintă un alt aspect foarte important. Dacă în living nu există culoare, totul fiind realizat în nuanțe neutre ai putea încerca un joc al culorilor și astfel să te folosești de imaginație și să alegi o canapea colorată. Mai mult ca sigur rezultatul va fi cel așteptat. În plus, ar trebui să ai în vedere alegerea unei canapele în nuanțe neutre atunci când deja totul este mult prea încărcat, precum un perete sau chiar piesele de mobilier folosite.

Materialul din care este confecționată canapeaua este un alt lucru pe care să îl ai în vedere. Trebuie să te gândești în primul rând la modalitatea de întreținere a canapelei – pielea naturală fiind materialul care este cel mai puțin pretențios din acest punct de vedere. Dacă vei alege un material textil ar fi bine să te gândești și la o husă.

Atunci când nu dispui de foarte multe spații de depozitare, încearcă să alegi o canapea care să dispună de astfel de spații, fiindu-ți foarte utile. Canapelele modulare sunt din ce în ce mai solicitate astăzi, fiind potrivite și pentru spații mici și pentru spații mari.

Foto: pixabay.com

 

Lasă un Comentariu...

*