Cum alegi canapeaua potrivită pentru livingul tău?

Alegerea mobilierului potrivit îți poate transforma casa într-un spațiu funcțional și foarte atractiv din punct de vedere al designului. Pentru zona de living, canapeaua este un element de mobilier indispensabil, a cărei alegere trebuie să rezoneze cu stilul locuinței, dar și cu modul tău de viață.

Te întrebi, însă, cum poți să te asiguri că faci cea mai bună alegere dintre atâtea modele de canapele pentru living? Noi am creat un ghid care să te ajute!

 

Alege dimensiunile potrivite

Înainte de a merge la cumpărături în căutarea canapelei care să pară creată exact pentru livingul tău, stabilește poziționarea acesteia. În funcție de dimensiunile și configurarea spațiului pe care îl ai la dispoziție, vei decide și cât de mare ar trebui să fie canapeaua ta. Cu siguranță că nu-ți dorești ca livingul tău mic să fie acaparat de o sofa prea voluminoasă, deci ține cont de disponibilitatea zonei pe care vrei să o amenajezi. Totodată, canapeaua nu ar trebui să se ”piardă” în designul sufrageriei tale, din cauza dimensiunilor foarte reduse.

Un alt criteriu important în funcție de care să alegi piesa centrală a sufrageriei este stilul tău de viață. Obișnuiești să primești vizite frecvente din partea familiei și a prietenilor? Probabil că o canapea mai mare, poate chiar una extensibilă, este cea mai bună opțiune în acest caz.

Sursă foto: https://pixabay.com/ro/photos/interior-design-canapea-camer%C4%83-de-zi-332212/

Din contră, preferi să păstrezi zona de living doar pentru tine? O sofa chic de două sau trei locuri poate fi mai mult decât potrivită.

Sursă foto: https://www.pexels.com/photo/2-seat-orange-leather-sofa-beside-wall-1866149/

Definește utilitatea canapelei

O canapea poate îndeplini diverse roluri. Astfel, achiziționând o singură piesă de mobilier, vei beneficia de avantaje multiple. Dacă vrei o variantă foarte practică, perfectă pentru garsoniere sau pentru livinguri mici, care primesc des musafiri, o canapea externsibilă este ceea ce ai nevoie. Pe de altă parte, oricine își dorește un plus de confort în timp ce se relaxează citind sau urmărind serialul preferat, poate alege un recliner. Acesta este un model de sofa care încorporează o funcție suplimentară: spatarul și zona șezutului se pot înclina, în diverse grade intermediare, pentru adoptarea unei poziții cât se poate de comode.

Sursă foto: https://pxhere.com/en/photo/1416086

Atunci când definești utilitatea canapelei, vei putea alege și materialul care tapițează suprafața acesteia. Cei mici obișnuiesc să-și petreacă timpul liber în living? Ai un animăluț care îți ține companie atunci când te uiți la TV sau pur și simplu adori cinele servite stând pe canapea? În acest caz una dintre variantele inspirate este să alegi o canapea dehusabilă sau din bumbac. Dacă nu te regăsești în niciunul dintre scenariile de mai sus și vrei să mizezi pe o piesă de mobilier cu un potențial estetic considerabil, atunci optează pentru o sofa din piele, pluș sau piele întoarsă.

Sursă foto: https://www.maxpixel.net/Beautiful-Detail-Fabric-Chair-Furniture-Armchair-2446545

Optează pentru forma ideală

Forma canapelei dictează, într-o mare măsură, stilul și gradul de confort al camerei. Așadar, dacă ai un living open space și vrei ca această piesă de mobilier să aibă rol de divider, optează pentru o canapea în formă de L, care să cucerească privirea prin simplitatea liniilor de desing.

Sursă foto: https://cdn12.picryl.com/photo/2016/12/31/hall-apartment-interior-architecture-buildings-9c01e5-1024.jpg

Pentru a crea o atmosferă mai intimă, optează pentru o canapea robustă, ale căror forme rotunjite să ofere un plus de confort și care să îmbrace spațiul într-o alură caldă, îmbietoare.

Sursă foto: https://pxhere.com/en/photo/74611

Preferi mai degrabă să ai un living cu look extravagant? Atunci alege o canapea cu formă atipică, așa cum sunt cele stil bachetă. Acestea sunt ușor de recunoscut, prin designul lor deosebit.

Sursă foto:https://picryl.com/media/daybed-lit-de-repos-cb9ef2

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un Comentariu...

*