Amenajarea livingului. 5 stiluri la modă în 2021

Livingul este camera de relaxare unde stai la povești cu prietenii sau te uiți la un film alături de cei dragi. Organizarea acestui loc dă uneori bătăi de cap. Ne dorim un spațiu confortabil și primitor, dar el trebuie să includă toate accesorile unui stil modern de viață. De asemenea, livingul trebuie să fie aerisit, iar în unele cazuri e necesar să cuprindă și o zonă de unde poți presta munca de acasă. Work from home a devenit o tendință și mai pregnantă din momentul în care a început pandemia de coronavirus. Există mai multe tipare și moduri prin care poți da viață acestei camere atât de importante. Indiferent de stilul de design ales sau de mărimea livingului, întotdeauna decorează cu bun gust și cu rafinament.

Amenajarea livingului. 5 stiluri la modă în 2021

Iată mai jos câteva din cele mai populare stiluri în care poate fi amenajat livingul:

  1. Stilul tradițional. Acesta este caracterizat prin eleganță și prin faptul că își păstrează mereu farmecul odată cu trecerea timpului. Amenajarea livingului în stilul tradițional are 3 caracteristici esențiale: ordine, armonie și simetrie. Mobilierul este confortabil, iar din peisaj lipsesc ornamentele excesive. De altfel, această amenajare interioară se bazează pe spațiu și pe culori calde. Stilul se potrivește de minune persoanelor care căută echilibru sau care sunt pasionate de lucruri frumoase și de povești. Livingul decorat tradițional include elemente clasice precum: vitrină, bibliotecă, masă sau consolă. De asemenea, fotoliile și canapeaua sunt alese după modele tradiționale pline de rafinament.
  2. Un living modern. Acest stil se caracterizează printr-o abordare pragmatică și plină de originalitate. Decorul este simplu și fără multe ornamente. Spațiul este bine organizat, aerisit și funcțional. Acest stil de amenajare ți se potrivește dacă ai un mod de viață activ și îți dorești ca livingul să fie ușor de întreținut și să-ți ofere maximum de confort. Culorile camerei sunt neutre sau foarte vii. De multe ori se aleg contraste cromatice, iar pereții au nuanțe diferite. Într-o amenajare living în stil modern, canapelele, fotoliile și comodele au un design robust în care picioarele sunt expuse. Totodată, mobilierul este multifuncțional și include spațiu pentru depozitarea cărților sau a obiectelor de decor, rafturi, polițe și corpuri suspendate.
  3. Stilul scandinav. Se potrivește de minune persoanelor care doresc eleganță, confort și simplitate. Această amenajare interioară se caracterizează prin luminozitate. Tocmai de aceea, ferestrele sunt libere, iar piesele de mobilier au culori neutre, cu nuanțe vii, care personalizează locul. Stilul scandinav include finisaje din lemn de culoare deschisă, materiale naturale sau forme și culori care se regăsesc în natură.
  4. O cameră rustică. Acest stil este confortabil și călduros.Ți se potrivește din plin dacă apreciezi obiectele handmade prin care decorul capătă un accent tradițional. De asemenea, nu ezita să lași la vedere și obiecte cu valoare sentimentală. Livingurile în stil rustic inlud culori naturale, obiecte din lemn nefinisat, țesături lucrate manual sau imprimeuri florale. Mobilierul ales este din lemn masiv, cu forme voluminoase și ornamente simple care creează o atmosferă plină de căldură și armonie. Locul devine, pur și simplu, romantic.
  5. Stilul minimalist. Acesta nu este doar un mod de a ameneja livingul, ci a devenit pentru mulți un stil de viață. Regula este simplă: stilul minimalist include doar strictul necesar. O astfel de amenajare este simplă, confortabilă și, evident, practică. Spațiul este elementul cel mai important al decorului minimalist. Camera este plină de lumină, iar mobilierul este multifuncțional. Culoarea aleasă este una neutră, iar obiectele decorative lipsesc. Acest stil se potrivește persoanelor care au o filosofie de viață minimalistă unde experiențele sunt pe primul plan, nu obiectele.

Lasă un Comentariu...

*