5 trucuri ca să știi cum amenajezi un living ca la carte

Livingul este locul în care te simți cel mai bine, este spațiul în care stai până seara târziu alături de prieteni, este zona preferată a întregii familii. De aceea, atunci când te gândești la amenajarea livingului tău trebuie să ai în vedere câteva lucruri importante, reușind astfel să dai spațiului o înfățișare cu totul deosebită.

Iată mai jos 5 trucuri ca să știi cum amenajezi un living ca la carte:

1. Planifică atent și ai în vedere dimensiunea spațiului – atunci când te gândești la amenajarea livingului nu trebui să așezi totul fără să ai un plan bine stabilit. De aceea, mai înainte de a alege tipul de mobilier, stilul de amenajare este bine să urmărești cât mai atent o schiță realizată în conformitate cu dimensiunea spațiului. Acest aspect este foarte important. În funcție de dimensiunea livingului tău vei ști exact ceea ce ți se va potrivi. Nu poți alege o canapea foarte mare, cu mânere mari dacă nu beneficiezi de spațiu întrucât vei aglomera destul de mult zona.

2. Alege un stil de amenajare! Iată un alt lucru pe care trebuie să îl ai în vedere. Mai înainte de a alege corpurile de iluminat sau chiar acest tapet living, trebuie să știi care este stilul care ți se potrivește. Minimalist, clasic, retro sau stilul vintage, iată câteva soluții pe care poți să le ai în vedere.

3. Încearcă să alegi bine funcționalitățile livingului tău. În living vei alege să petreci ore bune citind o carte, privind la televizor sau discutând cu prietenii. Tot în living poți lua masa alături de cei dragi sau poți să te bucuri de tehnologie, privind un film prin retroproiector. Este bine ca mai înainte de a trece la amenajarea livingului tău să știi exact care vor fi funcționalitățile acestuia. În acest fel, vei lua în calcul absolut tot. Dacă ești o fire activă și îți place să lucrezi până noaptea târziu, atunci ar fi bine să iei în calcul amenajarea unei zone de lucru, amplasând în interiorul spațiului un birou. De asemenea, dacă copiii iubesc să se joace până seara târziu alături de tine, în living, ai putea chiar să le amenajezi o zonă de joacă și atunci când nu dispui de o casă foarte mare, livingul va trebui să fie transformat în dormitor. Vei avea nevoie de această dată de o canapea extensibilă.

4. Culori, imprimeuri și accesorii! Culorile neutre sunt o tendință din ce în ce mai des întâlnită astăzi. Cu toate acestea, orice zonă din casă trebuie să aibă un punct accent, o pată de culoare, transformat cu ajutorul imprimeurilor sau accesoriilor. Ideal ar fi să urmărești să alegi o mobilă colorată dacă ai optat pentru nuanțe neutre la nivelul pereților. Dacă nu vrei să urmărești aceste lucruri ar trebui să optezi pentru un covor colorat sau o perdea, alături de draperie. Tapetul reprezintă o variantă potrivită pentru a aduce o pată de culoare în livingul tău.

5. Corpuri de iluminat potrivite – acesta este un alt aspect pe care trebuie să îl urmărești cu multă atenție. Alegerea corpurilor de iluminat se va face cu multă grijă, fiind potrivite cu restul elementelor alese, dar și cu funcționalitățile spațiului. Livingul este cunoscut ca fiind o zonă optimă pentru relaxare și de aceea ar fi bine să iei în calcul alegerea unei lumini calde, becuri cu LED și a unor corpuri de iluminat suspendate, cu un design deosebit.

Lasă un Comentariu...

*