5 elemente de design inedite pentru un living opulent

Stilul ce promovează opulența este din ce în ce mai căutat în materie de design interior, în încercarea de a eleva o încăpere de la stadiul de extraordinară la de-a dreptul wow. Acest lucru se poate obține prin utilizarea unei piese de mobilier accent, care să patroneze întregul spațiu, sau prin existența în armonie a unor obiecte ce transmit bunăstare și eleganță. Dacă îți dorești să incluzi acest stil de amenajare în casa ta, citește mai departe pentru a afla ce elemente de design poți integra în living-ul tău, transformându-l într-o cameră vedetă.

Pereții de sticlă

Instalarea unui perete de sticlă este o mișcare îndrăzneață, dar care poate aduce rezultate unice într-un living spațios. În afară de argumentul pro care ține de mărirea vizuală a întregii încăperi, datorită luminii reflectate, utilizarea sticlei la interior sugerează asumarea riscului, poate chiar invitarea pericolului, lucruri pe care luxul le înțelege foarte bine și de care nu se teme. Adu-ți aminte de casele vedetelor pe care le-ai văzut prin paginile revistelor de design interior, unde sticla este adesea prezentă, datorită opulenței pe care o transmite.

Zona de dining

Includerea unei zone de luat masa, alături de familie și de prietenii apropiați, în cadrul sufrageriei, amintește de perioada burgheziei. În acea vreme, rezidenții casei nu mâncau niciodată în bucătărie, acolo unde luau masa servitorii. În schimb, existau zone special destinate micului dejun, prânzului și cinei, atunci când întreaga familie se reunea la masă și era servită de către ajutoare. În zilele noastre, însă, simpla existență a unei zone de dining în cadrul living-ului tău poate fi o reprezentare de lux și opulență, chiar dacă îți lipsește personalul de servire. Organizează masa în așa fel încât să poți plasa un aranjament floral în centrul mesei, iar pentru cină – pregătește sfeșnicele pentru lumânări!

Candelabrele

Una dintre cele mai bune idei de design luxos a rămas dintotdeauna instalarea unui candelabru fabulos în centrul tavanului sufrageriei. Candelabrele sunt principalele atracții ale camerelor de zi, atunci când sunt alese cu bun gust și create cu materiale de calitate, ce le oferă un aspect elegant. Alege un model cu surse de lumină multiple, pentru un iluminat cât mai dramatic, dar și cât mai ușor de ajustat.

Masă de cafea accent

Piesele clasice, executate cu grijă, vor dura o viață și vor arăta fabulos în tot acest timp. Pentru a schimba aspectul living-ului tău, dar fără a face o investiție majoră, poți începe prin amplasarea unei mese de cafea accent, care să atragă toate privirile și să transmită esența luxului – calitate și eleganță, înainte de toate. O masă cu blat de marmură și inserții aurii poate fi alegerea perfectă, sau din cupru, cu blat de lemn masiv. Nu aglomera suprafața acestei piese de mobilier cu lucruri inutile, pentru că îi vei răpi din frumusețe.

Draperiile

Fă cunoștință cu grandoarea chiar și într-un living de dimensiuni reduse, adăugând pe peretele cu geamuri o draperie fabuloasă, agățată imediat sub tavan și care lasă câțiva centimetri suplimentari să atârne sub greutatea sa, pe podea. Pentru un look omogen, draperia ar trebui să completeze, nu să acapareze stilul și frumusețea încăperii. Alege o țesătură sinonimă cu luxul (mătase, catifea, dantelă ș.a.), dar și o nuanță care să evidențieze întreaga cameră.

 Crearea unei atmosfere luxoase în living-ul casei tale poate fi un proces la fel de facil ca alegerea unei noi piese de mobilier. Trebuie doar să ții cont de bunul gust nemuritor, de dimensiunile complementare ale elementelor și de o coeziune la nivelul întregii camere, iar opulența oferită de materialele și execuția de înaltă calitate va vorbi de la sine.

sursa foto: https://pixabay.com/photos/architecture-interior-design-3204688/

 

Lasă un Comentariu...

*