4 criterii de care să ții cont când alegi fotoliile pentru living

Livingul este o încăpere care trebuie să aibă un aspect cât mai frumos și mai relaxant pentru a-ți oferi confortul din fiecare zi. În afară de efectul vizual, livingul trebuie să îndeplinească și o componentă practică. Fotoliile sunt deosebit de importante în living, reprezintă puncte centrale, așa că alegerea lor trebuie să fie făcută în funcție de câteva criterii relevante, pe care le discutăm în cele ce urmează.

4 criterii de care să ții cont când alegi fotoliile pentru living

Sursa: Vivre

Fotoliile din living trebuie să se integreze în peisajul arhitectural al livingului

Atunci când decorezi livingul cu siguranță ai în minte un stil pe care vrei să îl abordezi. Desigur că poți să îți pui imaginația la contribuție și să aduci elemente personalizate, cât mai creative, însă niște reguli de bază trebuie luate în seamă. Piesele de mobilier reprezintă puncte importante atunci când decorezi livingul. Alegerea lor trebuie să fie făcută în funcție de restul încăperii, de culori și alte detalii de acest tip. Fotoliile, spre exemplu, pot să aducă un plus aspectului livingului dacă faci alegerea cea mai bună. Acestea trebuie să se încadreze în tematica sufrageriei. Cu un minim de documentare poți găsi numeroase modele de fotolii moderne pentru living sau dormitor care au atât un aspect interesant și plăcut, cât și acea componentă practică pe care piesele de mobilier trebuie să o îndeplinească.

Fotoliile din living trebuie să fie ușor de întreținut

Camera de zi este o zonă expusă deoarece petreci foarte mult timp acolo, iei masa alături de întreaga familie sau servești diverse gustări. Nu mai vorbim de serile de film în care nu lipsesc băuturile și diverse alimente care pot fi o adevărată provocare în ceea ce privește curățarea. Fotoliile din living nu fac excepție de la astfel de riscuri, așa că trebuie să le alegi în așa fel încât să fie ușor de curățat. Fotoliile din piele au acest avantaj – că petele pot fi îndepărtate rapid, însă nu întotdeauna se încadrează în felul în care ai decorat. De asemenea, catifeaua arată foarte bine pentru un living stilat, sofisticat, însă nu este un material recomandat pentru fotoliile din sufragerie în cazul în care ai animale de companie. Textura și materialul fotoliilor trebuie alese cu grijă în funcție de necesitățile care există în locuința ta.

Dimensiunea fotoliilor din living se alege în funcție de celelalte piese de mobilier și de spațiu

Dimensiunea fotoliilor din living este importantă pentru că nu dorești să ocupi mai mult spațiu decât e cazul. Dacă ai deja o canapea foarte mare nu mai ai nevoie de foarte multe fotolii. Eventual alege un fotoliu, maxim două, care să reprezinte puncte de atracție din punct de vedere vizual prin textura lor. Dacă ai un living cu suprafață mare ai mai multă libertate și poți chiar să alegi modele diferite de fotolii pe care să le răspândești în zonele de relaxare ale încăperii. Ține cont și de dimensiunea celorlalte piese de mobilier astfel încât fotoliile să se integreze în sufragerie.

Fotoliile din living se aleg în funcție de gradul de confort pe care îl oferă

În afară de aspect, textură și material, fotoliile din living mai trebuie să fie și foarte confortabile. Testează mai multe tipuri de fotolii și decide care sunt cele mai potrivite pentru a-ți oferi comoditate și pentru a te putea relaxa în voie alături de toți cei dragi.

Livingul este o zonă care trebuie să fie confortabilă și să ofere o atmosferă cât mai plăcută deoarece foarte multe activități au loc în această încăpere. Detaliile sunt foarte importante, cu tot ceea ce ține de texturi, culori, stil în integritatea lui, iar fotoliile reprezintă piese de bază care contribuie atât la crearea ambianței, cât și la confortul întregii familii.

 

Lasă un Comentariu...

*