3 sfaturi de amenajare a unui living dintr-un apartament cu două camere?

Un apartament cu două camere poate părea uneori suficient pentru o familie formată din două persoane, ba chiar uneori pentru o familie formată din părinți și copii. Cu toate acestea trebuie să fii inspirat atunci când vine vorba despre amenajarea locuinței, astfel că dintr-un spațiu relativ de dimensiuni reduse trebuie să reușești să faci loc tuturor lucrurilor importante.

Dacă locuiești într-un bloc vechi vei putea găsi un apartament la dimensiuni ușor trecute de 30 mp, iar acestea ar putea ajunge în cele mai fericite cazuri la 60 mp. Într-un apartament situat într-un bloc nou dimensiunile sunt ceva mai mari, datorită gradului de compartimentare mult mai atent realizat. Cu toate acestea, unei familii cu copii nu i se pare suficient și de aceea trebuie să organizeze spațiul astfel încât în apartament să se regăsească două zone de dormit, zona de living trebuind astfel cumva transformată în dormitor pentru noapte.

Iată mai jos 3 sfaturi de amenajare a unui living dintr-un apartament cu două camere:

1. Alege piesele de mobilier cele mai potrivite – dacă îți dorești să transformi livingul într-un spațiu de dormit încearcă să iei în calcul varianta acestor canapele la comandă, extensibile, cu o saltea bună. Canapelele trebuie să fie făcute din cele bune materiale, astfel încât să asigure rezistența, dar și cel mai bun confort în timpul somnului. O canapea la comandă va fi realizată în funcție de locul unde îți dorești să o așezi, de dimensiunile spațiului, astfel că este foarte important să beneficiezi de o schiță pe care să o prezinți fabricii de mobilă de unde alegi să cumperi. Aceste măsuțe de cafea sunt alte piese de mobilier importante. Astfel, îți vei putea primi liniștit musafirii, oferindu-le cea mai savuroasă cafea. O bibliotecă sau un mobilier potrivit pentru spațiul pe care îl ai și pentru așezarea televizorului reprezintă alte piese de mobilier potrivite pentru livingul tău.

2. Gândește-te la culori – cei mai mulți aleg piese de mobilier în culori neutre, la fel cum aceste culori sunt prezente și pe pereții casei. Alții sunt tentați să piese de mobilier în culori puternice. Cu toate acestea trebuie să acorzi multă atenție spațiului și să nu te joci decât cum trebuie cu piesele de mobilier colorate. Culorile puternice sau mai închise sunt permise pentru spații de dimensiuni mai mari. Dacă ai un living de dimensiuni mici, atunci ar fi mult mai potrivit să ai în vedere nuanțe deschise, dând senzația de mai mult spațiu. Vei putea totuși să creezi contraste și să adaugi un element colorat puternic în acest spațiu, așa cum ar fi un perete decorat cu tapet sau anumite imprimeuri colorate la perdele sau draperii.

3. Cameră corect iluminată – acest lucru este foarte important dacă vrei să ai parte de cel mai bun confort. Mai ales dacă livingul este un spațiu de dormit acesta trebuie să beneficieze de multă lumină naturală și să fie și foarte bine aerisit. Soluțiile de iluminat artificial sunt și ele foarte importante, acestea trebuind alese cu multă grijă. Becurile cu LED sunt o soluție la îndemâna oricui, astfel că ar fi foarte potrivit să alegi astfel soluții, fiind durabile și având un consum mic. De asemenea, trebuie să beneficiezi de o lumină caldă și relaxantă, pentru a beneficia de cel mai mult confort. Alegerea corpurilor de iluminat trebuie să urmărească stilul locuinței tale.

Lasă un Comentariu...

*