Idei pentru camera unei adolescente

Un lucru este cert: dormitorul unui adolescente nu poate fi niciodată plicitistor. Şi nici fără personalitate! Fiecare adolescentă are propriul stil, fie că este foarte feminin, contemporan, şic sau mai sofisticat în decor. Dar totuşi cum decorăm camera unei adolescente, ca aceasta să îşi dorească să îşi petreacă aici cei mai frumoşi ani? Uită de decorurile copilăreşti şi învaţă să amenajezi în stil matur în câţiva paşi simpli.

camera adolescent

Adăugaţi culoare, model şi textură

Chiar şi pentru dormitorul celei mai agitate adolescente, vom pune puţin din culoarea ei favorită. Până la urmă, culoarea este un mod fantastic prin care adolescentul îşi arată puţin din personalitatea lui. În materie de accesorii pe care urmează să le puneţi în cameră nu alegeţi variante monocrome, ci elemente colorate, care pot suferi schimbări frecvente, exact ca starea de spirit a viitorului locatar.

camera adolescent 1

Picture 1 of 10

Depozite peste depozite                 

Se ştie că adolescenţii nu sunt cei mai ordonaţi. Orice părinte ştie cât de dificil este ca dormitorul copilului să fie mereu curat şi ordonat. Aşa că o soluţie este să găsiţi spaţii de stocare atractive şi apoi ei îşi vor pune singuri lucrurile în acele spaţii. Utilizaţi coşuri, cutii la capacitate maximă, dar care să fie şi eficiente şi plăcute ochiului. Îndeamnă-ţi copilul să le decoreze cum îi place, în culorile lui favorite şi poate chiar cu decupaje din reviste.

Tapetul retro dă personalitate oricărui dormitor

Un perete acoperit cu tapet în stil retro face senzaţie! Pentru un efect intens, alege mobilierul şi accesoriile în acelaşi ton. Nu uitaţi să puneţi fotografii alb-negru, de pildă ale personajelor preferate de adolsescentă, care vor adăuga o notă clasică dormitorului.

Dressingul, un must have pentru o fată

Dacă aveţi spaţiu, dresingul este luxul suprem şi nu doar pentru adolescenţi. Lumina naturală este cheia într-un astfel de loc, şi o oglindă care să ajute în a lua decizii cu privire la multe dileme legate de modă. Un manechin îmbrăcat într-o rochiţă dă o notă aparte, de teatru, spaţiului. Iar proprietara acestei camere va fi invidiată de toate prietenele ei.

Acest dormitor este perfect pentru un somn odihnitor, pentru relaxare şi studiu. Mobilierul alb se potriveşte cu orice capriciu, patul este ideal atât pentru somn, cât şi ca loc de discuţii cu prietenele. De asemenea rafurile şi cutiile de depozitare ajută ca spaţiul să pară unul aerisit şi să nu fie aglomerat. Zona de birou în stil funky este pur şi simplu perfectă pentru teme.

Nu uita de trucuri pentru a maximiza spaţiul

Dacă adolescentul este blocat într-o cameră prea mică, iar montarea unui birou poate fi o adevărată provocare atunci soluţia este să găsiţi rafturi şi dulapuri de agăţat pe pereţi, folosindu-vă de toată înăţimea camerei. Totul pentru a elibera un mic loc pentru un birou. Păstraţi lumina de decor şi cea naturală, pentru a vă asigura că spaţiul nu este prea aglomerat. Sfat: culorile în astfel de dormitoare care nu sunt foarte ofertante ca spaţiu trebuie să fie unele calzi, şi nicidecum culori închise.

Lasă un Comentariu...

*