Cum să îți decorezi holul de Crăciun

Sărbătorile de iarnă bat la ușa noastră, iar dacă toate gospodinele se îngrijorează pentru lista bucatelor pe care trebuie să le pregătească pentru Crăciun, noi ne preocupăm de amenajarea corespunzătoare a casei pentru aceste sărbători frumoase. Îți propunem astăzi să uiți de clasicele decorațiuni agățate pe la geamuri sau de siluetele de Moș Crăciun lipite pe ferestre și să îți întorci atenția către holul de la intrare. Surprinde-ți invitații chiar de la intrare cu un decor de vis, perfect pentru sărbătorile de iarnă!

Iată ce trebuie să faci pentru a obține un hol amenajat cu mult bun gust:

Împodobește ușa de la intrare. Primul lucru pe care ar trebui să îl faci este să agăți o coroniță din brad natural, cu câteva decorațiuni mici, pe ușa ta de la intrare, pe interior ori pe exterior. În acest fel, îți vei întâmpina oaspeții cu un miros de brad, care îi duce cu gândul la serile de iarnă petrecute în jurul bradului împodobit.

Da-i un strop de culoare mobilierului. Dacă ai o măsuță sau o comodă, o poți înfrumuseța și îi poți da un plus de farmec de Crăciun cu un ghiveci mic cu brăduți sau o crăciuniță, câteva globulețe colorate sau lumânări parfumate. Câțiva reni sau oameni de zăpadă din lemn cu siguranță vor da un aspect cuceritor holului tău. Mai mult decât atât, dacă ai o mică canapea sau fotoliu în hol, le poți acoperi cu o pătură pufoasă din lână. Astfel, în zilele geroase, când vii obosit de la lucru, poți lăsa haina în cuier și poți lua imediat pătura de lână să te încălzească.

Împodobește scările. Dacă ai o casă cu etaj, poți împodobi scările cu ghirlande din crenguțe de brad, cu fundițe. Poți opta și pentru câteva suporturi de lumânări sau figurine de Crăciun așezate pe primele scări.

Nu uita de oglindă. Dacă în holul tău se regăsește și o oglindă, nu o neglija și împodobește-o cu o instalație de luminițe colorate, pentru a crea un efect interesant. Poți opta și pentru agățarea acestor luminițe pe pereți sau chiar tavan, dacă spațiul este aerisit și îți permite. Nu în ultimul rând, un brăduț mic, împodobit în stilul celui din living, va contribui la intensificarea atmosferei de sărbătoare din casa ta.

Împodobirea holului ar trebui să fie realizată și în funcție de spațiul pe care îl ai la dispoziție. Dacă holul este de dimensiuni mici, nu ar trebui să îl supra aglomerezi cu diverse obiecte de decor. Alege doar câteva obiecte de decor, dar de bun gust!

Nu uita, fii creativ și implică-ți și familia în împodobirea casei tale pentru sărbătorile de iarnă. De multe ori, holul pare a fi uitat, însă tocmai el este cel care te poate introduce în decorul de vis încă de la primul pas făcut în casă.

Cum sa iti decorezi holul de Craciun_1

Picture 1 of 10

About Cristina Rosu

Lasă un Comentariu...

*