Cum să ai lumină chiar și în holul fără ferestre?

În ciuda faptului că de cele mai multe ori holul sau holurile, căile de acces sunt ignorate când vine vorba de amenajări și personalizări, ele suna una din cărțile de vizită ale locuinței noastre și implicit ale noaste.

VELUX_tunel_1

Picture 1 of 4

Astfel, chiar dacă din cultura urbană am învățat că holul nu trebuie musai să fie bine luminat, că nu are nevoie de prea multă culoare sau decorațiuni, nici chiar de foarte mult spațiu, noi suntem determinați să combatem acest mit și să vă demonstrăm că se poate și altfel.

Așadar, chiar și în zonele lipsite de ferestre, lumina naturală poate să fie prezentă, culoarea poate să fie parte din viața noastră și poate fi sesizată cu ușurință.

Pentru că de cele mai multe ori zonele private de ferestre sunt aceste holuri lipsite de atenția noastră, care de altfel sunt o legătură firească cu tot ceea ce înseamnă spațiu locuit, ne-am decis să le aducem în prim plan și să le acordăm rolul cuvenit.
Așadar, cum putem aduce lumina în holul nostru?

Holul poate beneficia de o cantitate generoasă de lumină prin montarea unui tunel solar, precum cel de VELUX, care, datorită unui tub puternic reflectorizant, captează și conduce puterea luminii naturale în zonele private până acum de aceasta. Astfel, holurile, coridoarele, dressingurile, băile mici, bucătăriile, în general orice spațiu care nu are ferestre, pot beneficia de acest artificiu unic, într-un fel în care niciodată lumina artificială nu ar putea-o face.
Cum alegi tunelul solar de lumină?
Tunelul are 3 părți componente: profilul exterior, tubul reflectorizant și aplica interioară.

Profilul exterior, cel care se montează pe acoperiș, are un aspect discret și elegant, aproape similar cu cel al unei ferestre de mansardă sau a unei ferestre pentru acoperiș terasă VELUX. Deci, forma acoperișului nu influențează montajul, pentru că tunelul este disponibil atât în varianta pentru acoperiș înclinat, cât și în varianta pentru acoperiș tip terasă.
Pentru alegerea corectă a tunelului, trebuie să ai în vedere distanța de la locul unde dorești să-l montezi, în acoperiș, și tavan. Dacă acesta este de maxim 2 m, ai nevoie de un tunel solar cu tub flexibil. Dacă distanța este mai mare, până la maxim 6 m, îți trebuie un tunel solar cu tub rigid.
Cum se instalează tunelul solar?
Produsul se montează ușor, dar recomandat este ca montajul să fie realizat de către un montator partener VELUX (care acordă garanție pentru montaj – detalii găsești pe site-ul velux.ro). Tubul reflectorizant se poate monta și din exterior, în cazul în care accesul din pod este dificil.
În comparație cu lumina constantă a unui bec, noua generație de tunele solare VELUX creează în interior un mediu natural și dinamic. Aplica interioară care difuzează lumina are un jurul ei un inel de sticlă transparentă care conferă luminii efecte spectaculoase. Inelul, denumit EdgeGlow, ajută la o răspândire eficientă a luminii în interior, astfel încât să poți experimenta modul în care lumina se schimbă de-a lungul unei zile.
Este important ca holurile de la intrare să fie cât mai primitoare pentru noi, prietenii noștri și familie, când îi întâmpinăm, iar lumina naturală, prin excelență, are calitatea de a deschide orice încăpere și de a-i da un aspect primitor și ospitalier. Se știe că lumina naturală a fost întotdeauna un factor important în relație cu designul și amenajarea locuințelor, iar tunelul solar creează conexiunea între mediul exterior și ambientul spațiului interior.

Lumina naturală oferă un sentiment unic, care nu poate fi creat de nicio sursă de iluminat artificial, și de aceea trebuie să o valorizăm.

Este acel element intangibil la care nu te gândești când îți este la îndemână – dar căruia îi simți lipsa în momentul în care nu beneficiezi de el.

Pentru a afla câtă lumină poate aduce tunelul solar VELUX în casa ta, consultă aplicația Calculator LUX disponibilă pe velux.ro. Aceasta generează numărul de tunele solare necesare și cantitatea de lumină primită în funcție de orientarea tunelului pe acoperiș, destinația spațiului și dimensiunile acestuia.

Detalii pe: velux.ro,facebook.com/VELUX, youtube.com/VELUXRomania

Lasă un Comentariu...

*