Amenajare hol mic

Ce faci când este urât afară? Încerci să visezi la frumos, la mare, la terase însorite, la cum ți-ar plăcea să arate casa ta dacă ai avea posibilitatea să o reamenajezi acum, în secunda asta. Cu siguranță îți imaginezi un living luminos, o bucătărie suficient de mare cât să stai cu toți cei apropiați la masă sau la cafea, dar unde este holul în viziunea ta? Cu toate că este doar o zonă de acces, o cale de trecere între camere, un hol trebuie să aibă personalitate să fie la fel de plăcut ca și restul camerelor.

amenajare hol (1)

Picture 1 of 7

Pornind de la propriul caz, holul meu mic și înghesuit, care nu are nicio formă și care mi-a ridicat câteva semne de întrebare, m-am gândit că mai sunt și alții în situația mea. Așadar, dacă ești în căutare de idei pentru amenajarea holului, ți-am pregătit câteva sugestii.

Bun, deci dacă vorbim de amenajare hol mic, cu siguranță avem un spațiu redus, îngust sau scurt care te împiedică să ai o viziune clară a obiectelor plasate în această arie.

În primul rând, lucrul cel mai important pe care trebuie să-l eviți, când ai în vederea acest aspect, amenajare hol mic, este să aglomerezi suprafața de la nivelul solului. În caz contrar senzația aceea de îngrămădeală, de dezordine se va amplifica. Legat de culori ești liber să jonglezi cu orice nuanță din spectru cromatic, atâta timp cât te asiguri că-i oferi luminozitate într-un fel. Să spunem că ești mai nonconformist și vrei ca în amenajarea holului tău extrem de mic să inserezi o pată mare de culoare închisă, negru cărbune sau albastru indigo. Nicio problemă! Atâta timp cât aceste două culori au alături detalii care să rupă intensitatea acestora ești pe drumul cel bun. Totodată, și lumina este importantă. Dacă nu există în zonă o fereastră atunci apelează la cea artificială, lămpi, spoturi, leduri, toate cu lumină albă.

Piesele de mobilier trebuie să respecte volumetria spațiului. Așadar, cu cât acest hol este mai mic, cu atât piesele de mobilier trebuie să fie mai delicate. Cu siguranță visezi la un pantofar cât un dressing (și eu!), dar din păcate lucrăm cu ce avem. În imaginile pe care ți le-am pregătit vei vedea cum proporțiile sunt respectate. Cum, în funcție de spațiu, poți avea și un pantofar, dar redus ca dimensiune.

De asemenea, nu uita de oglindă. Ea nu este doar prietena cea mai bună a fetelor, ea este și prietena perfectă atunci când în minte îți răsare ideea de amenajare hol și mai cu seamă un hol mic. Este un truc des întâlnit, pentru că reflexia din oglindă te păcălește, te face să crezi că spațiul se prelungește, se extinde. Tot oglinda, poziționată strategic, în așa fel încât lumina naturală să se reflecte în ea, sporește senzația de luminozitate, astfel oferind iluzia unui hol mai mare.
Dacă te-am convins să învestești în amenajarea holului sper să-mi faci bucuria de a-mi împărtăși ideile tale și poate chiar și rezultatul.

sursa foto: www.apartmenttherapy.com

Lasă un Comentariu...

*