Hale industriale – cum construiești podeaua despărțitoare dintre etaje

Podeaua despărțitoare dintre etaje este foarte importantă într-o hală industrială deoarece oferă siguranță și stabilitate clădirii, precum și o utilizare mai eficientă a spațiului.

Prin urmare, podeaua despărțitoare ajută la separarea diferitelor zone din interiorul halei sau al fabricii. Astfel, se pot separa zonele de producție de cele de depozitare, dar și cele cu echipamente periculoase sau substanțe chimice de zonele în care se desfășoară activități mai sigure.

Totodată, podeaua despărțitoare ajută la menținerea igienei și a condițiilor de lucru adecvate. Unele hale sau fabrici pot fi expuse la praf sau la alte particule care pot fi nocive pentru sănătatea lucrătorilor, iar podeaua despărțitoare  limitează răspândirea acestor particule în alte zone din interiorul clădirii.

În plus, podeaua despărțitoare ajută la prevenirea incendiilor și la limitarea răspândirii lor în cazul în care se produc într-o anumită zonă a halei sau a fabricii. Acest lucru este important mai ales în cazul în care se manipulează substanțe inflamabile sau combustibile.

Halele industriale cu mezanin sunt construcții industriale de dimensiuni mari care au un nivel suplimentar de spațiu, denumit mezanin, situat deasupra nivelului principal de producție. Mezaninul este o platformă sau o structură susținută de coloane sau stâlpi care oferă o suprafață suplimentară pentru depozitare, producție sau birouri.

Aceste hale industriale sunt folosite în diverse industrii, cum ar fi producție, logistică și depozitare, deoarece oferă un spațiu suplimentar. Ele sunt de obicei construite din oțel sau beton, ceea ce le face robuste și capabile să susțină greutăți mari.

Pentru a construi o podea despărțitoare (mezanin) între etaje într-o hală industrială sunt necesare următoarele etape:

Planificare și proiectare – în această etapă, trebuie să decideți dimensiunile și specificațiile podelei despărțitoare, precum și tipul de structură necesară pentru a susține greutatea. În același timp, ar trebui să se ia în considerare factori precum sarcina maximă admisă, utilizarea viitoare a spațiului și caracteristicile terenului.

Amenajare fundație – trebuie să se construiască o fundație solidă pentru a susține greutatea podelei despărțitoare și pe cea a echipamentelor și mașinilor care vor fi amplasate pe ea. Fundația pentru o podea despărțitoare poate fi realizată din beton armat sau dintr-un material similar, în funcție de specificațiile proiectului.

Instalare schelet de susținere – acesta reprezintă structura principală a podelei despărțitoare și va trebui să fie construit din materiale rezistente, precum oțelul sau betonul armat. Scheletul va fi proiectat astfel încât să susțină greutatea podelei și a încărcăturilor care vor fi plasate pe ea.

Montare podea despărțitoare – după instalarea scheletului de susținere, se poate monta podeaua despărțitoare. Aceasta poate fi realizată dintr-o varietate de materiale, precum beton, placă OSB sau placă din metal. Materialul ales trebuie să fie adecvat pentru sarcina maximă admisă și pentru utilizarea viitoare a spațiului.

Finalizare finisaje – după instalarea podelei despărțitoare, se pot efectua finisajele pentru a asigura un aspect estetic și pentru a proteja podeaua împotriva deteriorării. Acestea pot include vopsirea sau acoperirea cu un strat protector.

Pentru a construi o astfel de hală industrială cu mezanin, este necesar să se ia în considerare aspecte precum designul, rezistența structurii, siguranța la incendii, accesibilitatea și necesitatea de a utiliza echipamente speciale pentru construcția mezaninului. Totodată, este important să fie respectate normele de siguranță și să se lucreze cu constructori specializați în construcții industriale.

În concluzie, podeaua despărțitoare (mezanin) este foarte importantă în halele industriale sau fabrici pentru că separă zonelor de lucru, menține igiena și  condiții de lucru adecvate și  previne incendiile.

 Totodată, construirea acestui tip de podea despărțitoare între etaje într-o hală industrială sau fabrică necesită o planificare în detaliu, dar și o proiectare adecvată. De aceea, este important să se lucreze cu profesioniști calificați în construcții și să se folosească materiale de calitate superioară pentru a asigura o construcție sigură și durabilă.

Lasă un Comentariu...

*