Faianță baie: idei, soluții și sfaturi utile

Baia este una dintre cele mai folosite camere din casă. Cu toate acestea, atunci când vine vorba despre amenajarea acestui spațiu, majoritatea proprietarilor pun accent în special pe funcționalitate și mai puțin pe designul interior al camerei, cum ar fi alegerea culorilor pentru gresie și faianță, fără să țină cont și de alte criterii de selecție, care sunt extrem de importante. Așadar, dacă te afli într-un astfel proces de amenajare și ai nevoie de inspirație, idei și sfaturi utile despre ce tip de faianță baie să alegi, am pregătit un ghid cu tot ce trebuie să știi.

Așadar, procesul de amenajare al băii este foarte important, deoarece, dincolo de funcționalitatea ei, baia trebuie să ofere confort maxim, de care să te bucuri ori de câte ori simți nevoia de relaxare după o zi încărcată la job. Iată câteva modele de faianță baie și idei de design despre cum să obții o amenajare baie elegantă și originală în același timp:

Mixuri de două culori

Alege o combinație de culori pentru faianță potrivită pentru dimensiunea băii tale și care să se integreze frumos în estetica generală a camerei. Culorile deschise creează iluzia unui spațiu mai mare, în timp ce tonurile mai închise oferă un aspect elegant și intim.

O idee interesantă pentru amenajarea băii cu faianță în două culori ar fi să folosești o combinație de alb și albastru deschis.

Poți opta pentru faianță albă pentru pereți și podea, iar pentru accent, adaugă plăci de albastru deschis în zona dușului sau în jurul chiuvetei. Această paletă de culori are un aspect interesant și creează o atmosferă relaxantă în baie. Totodată,dacă alegi un model tradițional pentru faianță baie, te poți îndrepta spre cele cu plăci mici și finisaje mate. Poți îmbrăca complet peretele de la dus sau cel de la chiuvetă în timp ce pentru ceilalți pereți folosești nuanțe deschise.

Accentuează zonele cheie

Folosește faianța pentru a accentua anumite zone din baie, cum ar fi spațiul din spatele chiuvetei sau al băii. Optează pentru faianță texturată pentru a adăuga un aspect original și modern. Acest tip de faianță, pe lângă aspectul frumos, are și o componentă de funcționalitate deoarece dacă o folosiți în zonele umede, vei putea evita astfel alunecarea.

Mixează și potrivește

Nu ezita să combini diferite tipuri de faianță pentru a crea un aspect eclectic. De exemplu, poți utiliza o faianță cu model multicolor în zona dușului și una simplă în restul băii. De asemenea,  optează pentru oglinzi pentru a reflecta faianța și pentru a face spațiul să pară mai luminos și mai mare. Acest truc este eficient în special în băile mici.

Faianță de la podea până la tavan

Pentru un aspect de continuitate și spațiu mai mare, poți aplica faianța de la podea până la tavan. Acest lucru va crea o amenajare baie modernă și, totodată, camera de baie se va păstra mai curată.

Accente cu mozaic

Adaugă mozaic pentru a crea accente interesante. Poți utiliza mozaic în zone mici, cum ar fi nișe sau zone în jurul oglinzii, pentru a adăuga un plus de eleganță. De asemenea, poți opta și pentru modele de baie tridimensionale, pentru a crea un joc de forme și dimensiuni. Dacă îți dorești un aspect natural, alege faianță cu efect de lemn sau piatră. Aceasta va adăuga căldură și textură în designul băii tale.

Iluminat eficient

Combină elemente de decor simple și practice cu iluminat potrivit. Spre exemplu, poți opta pentru un set mobilier baie în care să integrezi și un sistem de iluminat ambiental.  Aceste surse de lumină vor scoate și mai mult în evidență faianța și designul interior al băii.

În final, o amenajare baie cu faianță îți oferă numeroase posibilități creative. Așadar, experimentează și personalizează spațiul după preferințele tale pentru a crea o baie care să fie o extensie autentică a personalității tale.

Lasă un Comentariu...

*