Economisirea spaţiului şi tipurile de uşi

Atunci când definitivăm amenajarea spaţiului din interiorul casei putem opta pentru alegerea altui tip de uşă, decât cel clasic. Modelul de uşă clasică poate fi înlocuit cu o uşă pliantă, iar un dressing poate fi protejat montându-se o usă glisantă.

Varietatea de modele de uşi puse la dispoziţa noatră de către fabricile producătoare şi de către magazinele de specialitate este foarte complexă. Putem alege uşi glisante, culisante, pliante, armonice, fiecare tip fiind potrivit unui anumit spaţiu din casă sau unei anumite piese de mobilier.
Prin alegerea acestor tipuri de uşi avem posibilitatea de a folosi spaţiul casei într-un mod mult mai avantajos, eliminând astfel restricţiile impuse de lipsa de spaţiu în cazul montării unei uşi clasice, indiferent că este vorba de o încăpere sau de un dulap.
O cămară poziţionată într-un colţ de bucătărie va putea fi închisă printr-o uşă pliantă, eliminându-se astfel problema incomodei uşi clasice care deranja atunci când rămânea deschisă.
O uşă pliantă se potriveşte foarte bine unui dormitor sau unei camere de zi. Aleasă în tonurile camerei respective, uşa se va constitui într-un accesoriu chiar, conferind spaţiului multă originalitate şi un aer modern. În cazul în care poziţionarea intrării în cameră permite, se poate opta şi pentru uşi culisante, din lemn sau sticlă, alese dintr-o mare varietate de modele speciale şi deosebite.
Un dulap de dimensiuni mari, ale cărui uşi clasice ar necesita un spaţiu generos necesar amplasării, poate fi înlocuit cu dulapul cu uşi glisante. Astfel se va economisi spaţiu, şi se va interveni şi asupra aspectului general al încăperii, acesta aducând un aer nou şi interesant.
Într-o bucătărie mică, în care fiecare locuşor este folosit cu mare atenţie şi cu multă ingeniozitate, montarea dulapurilor cu uşi glisante pare a fi metoda cea mai practică în vederea valorificării întregului spaţiu. Corpurile suspendate se pretează şi acestea foarte bine la acest tip de închidere economic şi modern.

În baie pot fi folosite cu succes dulăpioarele cu uşi glisante, sistemele moderne realizate din materiale izolante protejând conţinutul dulapului de umiditatea specifică băii.
Materialele din care sunt fabricate, varietatea de tonuri şi culori, calităţile pe care le deţin, pornind de la izolaţie şi terminând cu calitatea nontoxică a materiei prime, fac din aceste tipuri de uşi mobile o variantă foarte atractivă şi profitabilă, atunci când trebuie să alegem o uşă potrivită sau un dulap.

About cosmina.florescu

Lasă un Comentariu...

*