Dormitor mic? Așa îl poți amenaja

Ai un dormitor mic pe care nu știi cum să-l amenajezi? Nicio problemă. Designerii de interior, propun o mulțime de variante.

dormitor-mic-asa-il-poti-amenaja

După prima cea mai mare problemă a omului modern, timpul, următoarea este spațiul. Apartamentele mici, lucrurile multe și eventual și copiii fac totul să pară foarte înghesuit, lipsit de inspirație și de spațiu.

dormitor mic. asa il poti amenaja1

Picture 1 of 10

Însă, cu puțină atenție și curaj, poți transforma micuțul dormitor într-o camera încăpătoare, numai bună pentru relaxare și odihnă

Folosește polițe. Polițele sunt excelente în spațiile mici, mai ales dacă ai de depozitat cutii sau de așezat cărți. Astfel, în loc să amplasezi un dulap sau o comodă care să-ți ocupe din spațiul camerei, ar fi bine să te gândești să pui pe perete câteva polițe. Le poți așeza deasupra ușii, deasupra patului sau deasupra comodei. În funcție de ceea ce vrei să pui pe ele, îți alegi mărimea și grosimea lor. De asemenea, zona de sub pat poate fi folosită la maximum dacă îți faci pe comandă un raft cu roți, ce poate fi folosit pe post de spațiu pentru depozitare. Nici colțurile nu ar trebui ignorate, iar mobilierul special conceput pentru ele te va ajuta să economisești mult spațiu și să-l folosești chiar și pe cel care părea să nu poată fi utilizat.

Adu lumină în casă. O cameră luminoasă este din start una mai spațioasă. Lumina îți dă senzația de aerisire, de spațiere. Astfel, lasă ferestrele neacoperite. În cazul în care ești un mare fan al perdelelor și al draperiilor, alege materialele fine, diafane și puțin transparente. Cel mai bine se potrivesc cele albe, bej sau în nuanțe de roz pudrat. Evită să alegi perdele cu modele, deoarece încarcă foarte mult zona ferestrei. Nu folosi nici într-un caz jaluzele sau storuri deoarece blochează lumina ce pătrunde în cameră. Alege draperiile opace pe care, în timpul zilei, le poți prinde cu inele.

Alege culori deschise. Culoarea pereților și a textilelor poate ajuta și ea la impresia de spațiere a camerei. Așadar, alege culori deschise, alb, roz, crem, galben sau albastru. Aceste culori au proprietatea de a face orice spațiu să pară mai larg, spre deosebire de nuanțele închise. Pe de altă parte, sunt foarte potrivite pentru un dormitor pentru că îți oferă o stare de calm și te vor ajuta să te odihnești mai bine. La fel și textilele pe care le folosești în dormitor. O lenjerie de pat ”încărcată”, în culori tare, va crea senzația de înghesuială.

Pune oglinzi. Designerii de interior recomandă oglinzile pentru a mări vizual încăperea. Pune o oglindă de mărime medie pe un perete al camerei sau o oglindă mobilă într-un colț.

Lasă un Comentariu...

*