Dormitor mai confortabil cu buget redus: 6 trucuri simple

Nu știi care este cheia unui dormitor confortabil și armonios din punct de vedere estetic? Ai venit în locul potrivit, căci în articolul de astăzi îți vom dezvălui o serie de trucuri prin care poți transforma această încăpere în raiul confortului. Și cu buget redus, pe deasupra.

 

 

Multe persoane sunt de părere că pentru a beneficia de un dormitor confortabil este nevoie de o investiție fabuloasă, ceea ce îi descurajează să facă anumite transformări în designul acestei încăperi. 

Revenind la partea cu „ai ajuns în locul potrivit”, iată cum poți obține dormitorul visurilor tale prin câteva trucuri simple și cu o investiție minimă! 

1. Optează pentru o paletă cromatică întunecată 

Nuanțele întunecate, contrar părerilor generale, pot induce instant confortul în atmosfera dormitorului tău. Trucul constă în a alege nuanțe care să te calmeze și să te ajute să te relaxezi. Ia în considerare utilizarea unor tonuri de gri, bleumarin sau negru, acestea funcționând la fel de bine și împreună, și separat. Contrastează decorul prin alegerea unei lenjerii de pat într-o paletă neutră de culori, pentru a echilibra vizual spațiul. 

2. Utilizează o iluminare slabă 

Ceea ce mulți dintre noi tindem să uităm este influența surselor de lumină în interiorul unei camere. Indiferent dacă alegi o paletă cromatică închisă sau te îndrepți spre stilul scandinav de amenajare și alegi nuanțe deschise, iluminarea slabă este o modalitate ideală pentru a crea o atmosferă confortabilă în dormitor. În timp ce poți alege doar să înlocuiești becurile cu modele cu lumină caldă și difuză, poți lua în considerare și un candelabru cu textură moale, așa cum sunt cele cu puf.

3. Adaugă câteva straturi de pături 

Păturile se numără printre cele mai utilizate elemente pentru sporirea confortului unei încăperi, iar dormitorul nu face excepție de la regulă. Astfel, un truc simplu de a-ți transforma dormitorul în unul mai confortabil este dispunerea unor pături în nuanțe similare pe pat. Nu numai că vei adăuga o atingere delicată spațiului, însă îi vei aduce și un plus din punct de vedere stilistic. Ca și în modă, layering-ul este de efect, chiar dacă vorbim despre pături pufoase!

4. Ia în considerare schimbarea saltelei

Salteaua de pat este unul dintre principalele elemente care pot aduce un plus de confort în interiorul dormitorului. Dacă cea pe care o deții îți provoacă disconfort, este momentul să investești într-o saltea nouă. În plus, aceasta va ajuta la transformarea patului într-unul care se simte confortabil și elegant. 

De asemenea, poți lua în considerare un topper pentru salteaua de pat existentă, datorită căruia patul se va simți mult mai moale și mai confortabil în timpul somnului. Noi suntem de părere că topperele pentru saltele pot avea un impact major asupra calității somnului tău, așa că dacă dorești să apelezi la un astfel de truc, află că poți găsi toppere accesibile aici!

5. Joacă-te cu texturile 

Atunci când vine vorba de textură, mulți se tem că este prea mult și că nu se va crea un spațiu confortabil, însă texturile sunt exact opusul. Crearea unui spațiu texturat îți va permite să adaugi personalitate dormitorului și să transformi încăperea într-una confortabilă și călduroasă. Un truc excelent este combinarea unei lenjerii de pat din in, a unor pături pufoase și a unor perne decorative îmbrăcate în materiale textile plăcute la atingere, așa cum este, de pildă, catifeaua.

6. Integrează un covor în decorul dormitorului

Integrarea unui covor pufos în amenajarea dormitorului va face această încăpere să se simtă și să arate mai confortabil, instantaneu. În fond, cine nu dorește să pășească, odată ce a părăsit patul, pe un adevărat norișor? Un covor te poate ajuta, de asemenea, să completezi ideal tematica aleasă în interiorul acestei încăperi. 

Vezi cât este de simplu să transformi atmosfera din interiorul dormitorului într-una comfy? Sperăm că ți-am oferit doza necesară de inspirație pentru amenajarea unui dormitor confortabil, prietenos cu bugetul! 

 

Lasă un Comentariu...

*