Trucuri istețe prin care poți avea un suuper dormitor mic

Spațiile mici sunt un fapt în viețile noastre. Cu toate că de cele mai multe ori suprafețele restrânse sunt mult mai comune în rândul bucătăriilor și băilor, nici dormitoarele nu scapă de această problemă.

Trucuri istețe prin care poți avea un suuper dormitor mic (1)

Picture 1 of 7

Ori, când spațiul este atât de mic încât nu ai putea să inserezi decât un pat dublu, care crezi că sunt soluțiile pentru a avea un spațiu deopotrivă atrăgător, dar și confortabil?

Ei bine, în cazul dormitorului pe care vi-l prezentăm, cu ajutorul unor mici trucuri, spațiu a devenit exact ceea ce trebuie, o cameră de dormit, o cameră în care să descoperi intimitate, ordine și bun gust.

Iată cele 4 trucuri la care proprietara a recurs pentru a obține ceea ce vedeți în imagini:
1. Întreaga amenajare a fost construită în jurul patului. S-a utilizat cu succes zona de deasupra lui, zona de sub el și zonele din jurul său, astfel încât podeaua să fie ocupată cât mai puțin, să rămână cât mai liberă și să nu afecteze vizual dimensiunea dormitorului. Spațiul de sub pat a fost transformat într-un dulap de haine în toată regula prin intermediul cutiilor de depozitare și a sertarelor pe roți.

2. Nu de puține ori am primit recomandarea de a utiliza spațiul de pe verticală. Și în cazul de față s-a recurs la acest truc, însă în locul dulapurilor, a corpurilor voluminoase s-a apelat la polițe generoase ancorate în pereți. Astfel, absența ușilor, a cuburilor închise, deschide și mai mult încăperea, evitându-se efectul de îngrămădit.

3. Prin intermediul culorilor aplicate la nivelul pereților s-a reuși distragerea de la dimensiunea mică a pardoselii. Avantajul în cazul de față l-a reprezentat înălțimea pereților care a permis realizarea unor detalii orizontale foarte atrăgătoare. Totodată, prin acest mic artificiu, privirea este împinsă să descopere spațiul de jur împrejur, de la nivelul ochilor. Astfel, captivat de micile detalii, pierzi din vedere faptul că ești într-o încăpere îngustă și înaltă.

4. Nu în ultimul rând, țesăturile au mai avut un cuvânt de spus, în special lenjeria de pat. Astfel, pentru a anima spațiul s-au utilizat culori destul de puternice, straturile peste straturi, însă s-a evitat inserarea unor imprimeuri foarte încărcate pentru a nu afecta spațiul.
Rezultatul este acesta! Vă vine să credeți că este un dormitor de doar 5 mp?

sursa foto: www.apartmenttherapy.com

Lasă un Comentariu...

*