Redecorarea dormitorului – 3 sfaturi pentru o bună organizare

Sezonul cald este de obicei cel în care facem cele mai multe schimbări în casă, iar dacă te-ai gândit să îți redecorezi dormitorul și nu știi de unde să începi și cum să te organizezi, atunci informațiile de mai jos îți vor fi de mare ajutor. Dormitorul este spațiul destinat odihnei și relaxării, iar cuvântul cheie atunci când vine vorba de redecorarea acestuia este ”confort”. Indiferent de stilul de amenajare, de spațiul de care dispui sau de buget, la final, dormitorul trebuie să fie acea încăpere plăcută, relaxantă și confortabilă.

Iată câteva sfaturi pe care le poți urma pentru a te organiza cât mai bine în acest proces de amenajare a dormitorului:

  1. Ai grijă la texturi: Perdelele, draperiile, covoarele, pernele, păturile – sunt doar câteva dintre elementele de decor ce te vor ajuta să obții acea stare de confort și în același timp vor da viață încăperii. Alegerea texturilor ar trebui să se facă cu mare atenție, dacă nu îți dorești să încarci prea mult dormitorul din punct de vedere vizual. Toate aceste elemente de decor ar trebui să se afle în armonie și să fie alese în funcție de spațiul disponibil. Spre exemplu, atunci când vine vorba de covoare, acestea ar trebui să fie alese în funcție de dimensiunea camerei. Dacă ai un dormitor de dimensiuni mari, ai putea să găsești locul și pentru un covor masiv. Dacă în schimb te confrunți cu un dormitor mic, este indicat să alegi unul din texturi subțiri și să îl așezi eventual în fața patului. Pentru un efect deosebit, se recomandă să alegi un covor cu o culoare ce se află în contrast cu pardoseala.
  2. Ai grijă la lumină: Dormitorul nu este un spațiu în care să ai nevoie de prea multă lumină naturală deoarece aici vrei să evadezi atunci când ai nevoie de relaxare, iar lumina prea puternică s-ar putea să te împiedice să faci acest lucru. Problema luminii naturale poate fi rezolvată foarte ușor cu ajutorul unor draperii, iar în acest fel te vei putea bucura mai mult de somn și dimineața, mai ales dacă dormitorul este orientat către răsărit. Aici vei găsi o selecție variată de draperii din care le poți alege pe cele mai potrivite pentru spațiul tău. Mare atenție și la corpurile de iluminat pentru că acestea ar trebui să urmeze tendințele întregii încăperi. Spre exemplu, dacă ai ales să amenajezi dormitorul într-un stil clasic, atunci obiectele de mobilier vor fi în același stil, dacă vrei ca la final să obții un tot unitar.
  3. Lasă obiectele decorative pentru finalul procesului: Obiectele decorative au rolul de a scoate în evidență un spațiu, dar și personalitatea ta. Lumânările parfumate, diverse obiecte de iluminat cu un aspect interesant, tablouri, fotografii, toate acestea ajută la definirea spațiului. Recomandăm ca obiectele decorative să fie alese la final pentru că s-ar putea să te lași dusă de val și să alegi prea multe pentru spațiul pe care îl ai la dispoziție și să obții astfel un dormitor mult prea încărcat și decorat cu prost gust. Un obiect decorativ important și care ar putea fi de mare ajutor mai ales în dormitoarele de dimensiuni mici este oglinda pentru că aceasta are capacitatea de a mări vizual încăperea și de a o face mai luminoasă.

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai importante sfaturi pe care ar trebui să le urmezi în momentul în care decizi să îți redecorezi dormitorul. Ideal ar fi să îți alegi un stil de amenajare pe care să vrei să îl imprimi dormitorului tău și să te ții de el atunci când alegi culoarea pereților, obiecte de mobilier, texturi, obiecte de iluminat sau elementele decorative. Vei vedea că tot procesul de redecorare o să ți se pară mult mai ușor dacă știi să lucrezi organizat.

Lasă un Comentariu...

*