O colecție de dormitoare albastre

În ciuda faptului că albastrul este o culoare rece, care are drept efect vizual îndepărtarea obiectelor și crearea iluziei unui spațiu mai mic decât este în realitate, albastrul este considerat una dintre cele mai potrivite culori pentru dormitor.

O colectie de dormitoare albastre - 01

Picture 1 of 16


Albastrul este o culoare, care în funcție de intensitate, mai închis sau mai deschis, se poate preta oricui, poate crea un spațiu deopotrivă feminin sau masculin. Totodată nuanțele ce duc spre indigo, sunt considerate a fi nuanțe nobile, utilizate pentru a da naștere un spațiu elegant, somptuos.

Astfel, într-un dormitor albastru se poate relaxa și un el și o ea, fără nicio problemă, cert este că relaxarea este cuvântul cheie ce definește această culoare. Din acest motiv și înclinația față de albastru în amenajarea dormitorului. Fie că se apelează la vopsea pentru finisarea pereților, la tapet sau la textile și decorațiuni, un dormitor albastru denotă serenitate, calmitate. În funcție de texturile integrate poate aminti de mare, vacanță, de ținuturi exotice.

Albastrul este foarte versatil, el poate fi aplicat chiar și la nivelul pieselor de mobilier.

Prin intermediul umbrelor concepute din tonuri blânde de albastru, integrate într-un dormitor, atmosfera dominantă fără doar și poate va fi una de liniște, ai impresia că în acest spațiu timpul nu trece.

Cu toate acestea, dacă îți dorești o stare mult mai energică, mai vie în camera de dormit, albastrul se poate conforma și la acest capitol. Secretul este să apelezi la nuanțe de albastru verzui, altfel spus un turcoaz. Atmosfera din interior se va schimba sesizabil doar dacă achiziționezi câteva perne decorative, niște vaze sau statuete, ori mici piese de mobilier.
Astfel, pentru a înțelege pe deplin puterea acestei culori în dormitor, am conceput o colecție cu dormitoare albastre.

Lăsând la o parte simbolistica acestei culori, precum și evenimentele/stările cu care ea este asociată în diferite culturi (albastrul poate însemna doliu și depresie, virtute și cultură, veste proastă sau fidelitate), albastrul în dormitoare dă naștere unor decoruri interesante, plăcute ochiului.

Lasă un Comentariu...

*