Idei pentru amenajarea unui dormitor mic

Fie că stai cu chirie, că ți-ai achiziționat o nouă locuință prin programul prima casă sau ai reușit să-ți construiești pe cont propriu o mică locuință, este foarte posibil ca cel puțin a una din încăperi, unul din dormitor să nu fie atât de mare cât ți-ai dori, atât de încăpător încât să-ți cuprindă toate elementele la care ai visat.

01- Idei pentru amenajarea unui dormitor mic

Picture 1 of 14

Vestea proastă este că șansele de a-l extinde sunt destul de reduse, vestea bună este că poți recurge la câteva trucuri care vor lăsa măcar iluzia unui spațiu mult mai încăpător decât este în realitate.
În cele ce urmează, ți-am pregătit câteva sfaturi care ar putea să te salveze din această situație, astfel încât să ai un dormitor mic, confortabil, dar aerisit.

1. Scapă de dezordine

Eliminând dezordinea, lucrurile inutile, nu numai că lași senzația de mai mult spațiu, dar scapi și de stresul pe care aceasta-l poate cauza sau amplifica. Dormitorul trebuie să fie una dintre acele camere unde te retragi pentru a te relaxa. Așadar, renunță la excesul de decorațiuni, la o parte din piesele de mobilier. Păstrează doar strictul necesar. Obiectele așezate pe pardoseală sau puse pe piesele de mobilier au „darul” de a crea o imagine încărcată, dezordonată. Eliberează zona de la nivelul solului, „ascunzând” toate aceste obiecte în cutii pentru depozitare sau în sertare. Cutiile pune-le sub pat sau, în funcție de designul lor, creează un colț interesant cu ajutorul lor. Cu cât mai mic este dormitorul cu atât mai organizat trebuie să fie.

2. Optează pentru un pat mai mic

Da, este foarte plăcut să dormi într-un king size, dar când acesta ocupă toată lățimea dormitorului, poate ar fi mai bine să te orientezi pentru o variantă mai mică. Patul, una dintre piesele de mobilier ce ocupă cel mai mult spațiu și, totodată, una din piesele la care nu ai cum să renunți, căci atunci nu am mai vorbi de un dormitor, ar trebui să respecte proporția camerei. Alege o canapea extensibilă, care pe timp de noapte sa-ți ofere confortul pe care-l cauți la un pat king size, iar pe timpul zilei să lase impresia de spațiu și confort.

3. Renunță la o parte din piesele de mobilier

Cu toate că ar fi mult mai plăcut să ai un șifonier sau un dressing în dormitor, poate ar fi mai bine să le regândești locul în camerele cu mai mult spațiu. Păstrează în dormitor doar două noptiere mici, eventual și un scaun, un suport pentru televizor suspendat pe perete și poate o comodă delicată, asta dacă spațiul îți mai permite. Nu uita, chiar și în dormitor, trebuie să ai suficient spațiu cât să traversezi camera fără să te împiedici de obiecte sau piese de mobilier.

4. Apelează la puterea supremă a luminii naturale sau artificiale

Niciodată să nu subestimezi lumina și capacitatea sa de a te ajuta în amenajarea interioară, cu atât mai mult cu cât vorbim de un spațiu mic, de un dormitor mic. Așadar, folosește textile cât mai delicate la ferestre, care să permită accesul luminii în interior. Alege veioze cu lumină blândă și așează-le deoparte și de alta a patului, pe micile noptiere. Orientează-te către modele de lămpi, veioze care să completeze stilul spațiului prin design, iar prin lumină să aducă acel plus necesar pentru a crea iluzia de lărgime.

5. Oglinda, unul din cele mai ieftine și eficiente trucuri

Pentru a ajuta și mai mult spațiul de dormit, dormitorul mic, apelează la una-două oglinzi. Pe lângă faptul că nu-ți vor ocupa din spațiu, ci din punct de vedere vizual îl vor dubla, așezate în dreptul ferestrelor sau a unei piese de artă (un tablou sau o sculptură) vor reuși să răspândească plăcut lumina în încăpere sau vor pune în evidență acel obiect pe care vrei să-l scoți din anonimat.

Lasă un Comentariu...

*