Ce culoare să aleg pentru dormitor?

Iată o întrebare pe care o punem destul de des și nu neapărat doar în raport cu dormitorul, aceeași dilemă cred că exiști în cazul oricărei încăperi din căminul nostru. Cu toate acestea, astăzi ne-am propus să răspundem la această „Ce culoare să aleg pentru dormitor?”.

ce culoare sa aleg pentru dormitor 01

Picture 1 of 20


Oricât de mult mi-aș dori să răspunsul să se rezume la un singur cuvânt, o singură culoare, din păcate nu se poate, pentru că sunt mai mulți factori care pot influența această decizie, pornind de la propriile preferințe și până la stilul pe care vrei să-l reproduci în interiorul dormitorului, bugetul de care dispui și de ce nu stilul de viață pe care-l ai sau pasiunile care-ți fac viața mai frumoasă.
Ceea ce pot face pentru tine este să-ți ofer câteva sfaturi al căror rol este de a te ajuta să identifici acea culoare perfectă pentru dormitorul tău.

Primul pas care te va ajuta să te apropii de acest răspuns este te gândești la culorile care îți plac. Evident, nu?

Pentru a o identifica pe cea mai potrivită este suficient să deschizi dulapul și să-ți analizezi garderoba. Ce nuanță îți domină hainele? Te simți bine când porți aceste piese vestimentare? În același mod trebuie să abordezi și întrebarea Ce culoare să aleg pentru dormitor?

Dat fiind că este un spațiu în care îți recapeți energia, că ar trebui să te relaxeze și liniștească, el trebuie să fie dominat de acea culoare care te face să te simți confortabil. O sură bună de inspirație pentru tine ar putea fi și un tablou sau altă piesă de artă pe care o ai în casă și care-ți place foarte mult.

Un alt aspect care poate influența alegerea culorii este stilul dormitorului. Te-ai gândit deja la o temă? Dacă răspunsul este afirmativ, probabil ar trebui să afli și faptul că multe dintre stiluri vin la pachet cu o paletă cromatic.

Astfel, dacă înclini către un stil Country/Cottage atunci dormitorul va fi jovial, animat de pasteluri, tonuri nici prea prea nici foarte foarte și alb, mult alb. Ceea ce cu siguranță nu vei găsi în dormitorul tău sunt nuanțele închise.

Pentru un dormitor amenajat în stil Mediteraneean tonurile ce amintesc de soarele intens, de nuanțele pământului, de lutul ars, măslinele verzi, de portocale și acoperișurile din țiglă ceramică roșie vor fi cele care vor domina această încăpere. Sunt ele pe gustul tău, te-ai vedea dormind într-o astfel de cameră?

Dacă mizezi pe ceva mai modern mai contemporan paleta cromatică nu ar trebui să-ți dea prea multe bătăi de cap, este destul de previzibilă și simplă, jonglează între culori neutre alb, negru și gri.

Un stil marin subliniază albastru intens al mării și al cerului, astfel el va domina spațiul tău de dormit, în timp ce o amenajare tropicală va fi asemenea unei explozii de culoare, vei integra în dormitorul tău culori vesele, intense, precum verdele, galbenul, oranjul, albastrul sau somonul.

De multe ori este suficient să ai un singur obiect care să te cucerească la prima vedere prin culoare sau imprimeu pentru a începe de la acesta să amenajezi un întreg spațiu, în cazul de față dormitor.

Astfel, fie că este vorba de un covor, un abajur de lampă, de o poză, un tablou, o perdea sau o piesă de mobilier oricare din aceste obiecte poate deveni piesa de rezistență, imboldul de la care să pornești amenajarea dormitorului.
Dacă îți este teamă de o astfel de exprimare poți oricând sa apeleze la nuanțele neutre, în mare parte derivate din maro. Un decor cuminte poate fi oricând transformat cu ajutorul unor accesorii mult mai vii.

O altă variantă de a te decide este orientându-te către culorile despre care se spune că te pot ajuta să dormi foarte bine. În fond, pentru că vorbim totuși de dormitor poate că până la urmă acesta este cel mai important aspect, să te simți calm și relaxat astfel încât să te poți odihni. În aceste condiții variantele blânde de albastru sau verde sunt cele mai potrivite culori care pot da naștere unui spațiu armonios, dominat de o energie pozitivă, calmă.

Lasă un Comentariu...

*