Amenajarea dormitorului – Mobilier indispensabil ritualului tău de înfrumusețare

Dormitorul (sau acel spațiu al locuinței care trebuie să le aibă ”pe toate”!)  poate fi dificil de amenajat, mai ales dacă nu este atât de generos pe cât ne-am dori, din punct de vedere al dimensiunilor. Această cameră a casei ar trebui să fie spațiul care ne oferă intimitate, confort și ne permite să ne răsfățăm așa cum se cuvine. Organizarea și decorarea camerei de dormit devine, astfel, o misiune deloc ușoară, pe parcursul căreia este nevoie să acordăm atenție deosebită designului.

Sursa: https://www.maxpixel.net/Search-Interior-Solutions-Bedroom-Interior-Design-2974347

Funcționalitatea unui dormitor se traduce și prin componenta care ține de relaxare. O măsuță de toaletă și corpurile de iluminat potrivite sunt doar două dintre obiectele de mobilier indispensabile pentru ritualul de înfrumusețare al fiecăreia dintre noi.

Măsuța de toaletă, propriul tău beauty corner

”Acasă” definește locul în care poți fi tu, iar modul în care locuința îți este amenajată ar trebui să îți reflecte personalitatea și să-ți alimenteze pasiunile. Preocuparea pentru frumos se regăsește și pe lista de hobby-uri? Atunci las-o să te inspire în cel mai practic mod și integrează în dormitorul tău o măsuță de toaletă. Aceasta trebuie aleasă și poziționată ținând cont de câteva aspecte.

Alura stilistică

Designul dormitorului tău trebuie să păstreze un look unitar, așa că orice element pe care alegi să îl integrezi aici trebuie să rezoneze cu stilul pe care l-ai adoptat. Pentru un dormitor care amintește de stilul retro, vedeta anilor ‘60, optează pentru o măsuță de toaletă caracterizată de forme clare sau netede și de suprafețe lustruite. Cromatica specifică acestui stil de amenajare mizează pe nuanțele deschise, care transmit vitalitate.

Sursa: https://www.retroboutique.ro/mobila/mese/masa-de-toaleta-cu-oglinda-cecilia-13011

Compartimentarea

Funcționalitatea mobilierului din dormitor reprezintă, de asemenea, un aspect căruia  trebuie să îi acorzi atenție. Măsuțele de toaletă au și ”responsabilitatea” de a stoca produsele de înfrumusețare în ordine. De aceea, atunci când alegi o astfel de piesă de mobilier asigură-te că produsul are o compartimentare potrivită. Sertarele (și poate chiar și polițele care accesorizează, în funcție de model, oglinda) te vor ajuta să îți depozitezi și să îți organizezi eficient cosmeticele preferate. Configurarea acestor spații de depozitare diferă de la un model la altul, așa că, vei găsi cu siguranță, măsuța de make-up perfectă pentru tine.

Sursa:https://www.retroboutique.ro/mobila/mese/masa-de-toaleta-cu-oglinda-shabby-roses-1024

Accesoriile

Orice femeie cochetă își poate crea un boudoar elegant chiar în confortul propriului dormitor, dacă alege accesoriile potrivite. Așadar, după alegerea modelului potrivit al măsuței de toaletă, e important să te ocupi de alegerea accesoriilor pentru aceasta. Pentru un plus de confort, vei avea nevoie de un taburet chic sau de un scaun care să îți confere suportul necesar și să maximizeze intimitatea micuțului tău colț de înfrumusețare. Mai mult decât atât, oglinda este și ea un accesoriu căreia trebuie să îi acorzi atenție. Există modele de măsuțe de toaletă care au încorporate bancheta sau scaunul pe care te poți așeza, precum  și oglinda, dar poți alege aceste elemente și separat.

Lumina, secretul definirii frumuseții

Lumina – fie că vorbim de cea naturală sau de cea artificială – este un element de decor neglijat de multe ori, dar care oferă efecte stilistice senzaționale în orice tip de spațiu. Cu atât mai mult corpurile de iluminat trebuie alese potrivit pentru dormitor, acolo unde ai nevoie pe de-o parte de o atmosferă intimă și relaxantă și pe de altă parte de lumină propice pentru a-ți desfășura ritualul de frumusețe. Astfel, lumina aleasă pentru dormitor poate fi considerată drept un detaliu fin, dar cu efecte spectaculoase. Într-o manieră ideală de amenajare, masa de machiaj ar trebui poziționată în apropierea ferestrelor, pentru că lumina naturală va fi mai abundentă în această zonă. Totuși, dacă modul în care este configurat spațiul nu îți permite acest lucru, atunci poți apela la soluții de iluminat ingenioase. Ideal este să optezi pentru corpuri de iluminat care permit ajustarea intensității și culorii luminii. 

Sursa:https://www.retroboutique.ro/mobila/mese/masa-de-toaleta-cu-oglinda-shabby-chic-eliza-4764

Lasă un Comentariu...

*