8 Idei pentru un dormitor la superlativ

De multe ori considerăm că ar fi bine să renovăm cel puțin una dintre camerele locuinței noastre. Schimbările în general ne aduc o stare de bine, ne cresc confortul și au ca scop îmbunătățirea aspectului camerei respective astfel încât să putem folosi la potențial maxim spațiul suplimentar obținut în urma renovării.

Dormitor la superlativ 1

Picture 1 of 10

Un dormitor la superlativ este fără îndoială un spațiu de dormit modern, cu aspect deosebit și utilat astfel încât să ne ofere loc suficient fără a reduce din utilitatea sau elementele camerei. De aceea, dorim să vă prezentăm în continuare 8 idei de amenajare simpliste pentru ca dumneavoastră să vă puteți bucura de un dormitor deosebit fără a avea nevoie de un designer experimentat sau de o investiție costisitoare.

1 Contrastul culorilor
Ideea de spațiu într-o încăpere este dată cel mai adesea de contrastul culorilor și modul de dispunere a mobilierului în încăpere. Astfel, pentru a crea impresia unei camere spațioase va trebui să folosiți contraste puternice. Un perete zugrăvit cu o culoare mai pronunțată față de ceilalți pereți din cameră este un prim pas hotărâtor în construirea decorului și obținerea unui dormitor la superlativ. Acest element surpriză va atrage atenția celor care trec pragul casei voastre.

2 Finisaje de calitate 

Finisajele joacă de asemenea un rol foarte important. Aplicând pe un perete alb câteva fâșii de tapet de culoare închisă sau imprimeuri texturate cu gust, veți da camerei un aspect deosebit la un cost minimal. Nu este neapărat nevoie să faceți investiții la prețuri exorbitante pentru a crea un spațiu interior atrăgător.

3 Echipamente practice
Folosiți un parchet laminat de calitate ușor de întreținut sau unul din lemn masiv cu elemente pronunțate. Astfel, renunțați la covoarele clasice ce ocupă o mare suprafață din încăpere și sunt adevărate pepiniere de praf și germeni dăunători.

4 Corpuri de iluminat moderne
Înlocuiți lustrele, lămpile sau veiozele obișnuite cu corpuri de iluminat moderne, confecționate din sticlă și inox. Poziționându-le astfel încât să poată fi exploatate într-un mod cât mai eficient. De exemplu, puteți opta pentru o mai bună iluminare a șifonierului și o lumină difuză în zona în care este situat patul.

5 Șifonier clasic și voluminos
Șifonierul are un rol deosebit în orice dormitor. Cu toții cunoaștem acele șifoniere clasice și voluminoase care deși ocupă destul spațiu nu ne oferă totuși suficient loc pentru a depozita într-un mod ordonat toate hainele pe care le avem. Un dormitor la superlativ trebuie să aibă un șifonier modern, spațios, cu uși glisante și oglinzi generoase ce oferă un maxim de utilitate piesei de mobilier respective.

6 Un pat simplu dar de efect
Un pat simplu situat foarte aproape de podea, confecționat din PAL sau lemn masiv reprezintă piesa cea mai importantă a dormitorului dumneavoastră. Alegeți culoarea lemnului sau a tapetului pentru mobilier în deplină concordanță cu textura pardoselii iar efectul vizual va fi unul de ordine și curățenie imaculată.

7 Simplitatea este cheia
Păstrați obiectele decorative într-un număr cât mai limitat. Câteva plante poziționate strategic, o piele naturală sau un covoraș pufos și plăcut la atingere vor accentua și mai mult aspectul încăperii. Uneori cele mai simple detalii fac diferența fără a fi necesar să aglomerați spațiul interior personal.

8 Fotografii supradimensionate
Fotografii supradimensionate cu imagini ale orașului, tablouri abstracte ce dau impresia de loc spațios și modern: toate acestea sunt elemente ce pot contribui cu succes la obținerea unui dormitor la superlativ.

Lasă un Comentariu...

*