5 tipsuri despre cum să-ți decorezi dormitorul cu mult bun gust

Fiecare încăpere din locuința noastră are un rol destul de important, pentru că în oricare din ele ne dorim să ne simțim confortabil, ne dorim să fie caracterizate de bun gust și să ne reprezinte.

tipsuri pentru dormitor (1)

Picture 1 of 6

Așadar, este inutil să mai spune cât de important este să construiești un decor armonios în dormitor, pentru că indiferent cât timp ne petrecem aici, dormitorul trebuie să ne ofere liniște, intimitate și relaxare pentru un somn odihnitor.

Dat fiind însă că de cele mai multe ori este mai complicat să creezi un decor simplu într-un dormitor ne-am propus să-ți prezentăm 6 tipsuri care să-ți vină în ajutor.

1. Distribuția pieselor de mobilier reprezintă unul din pașii cei mai importanți. Astfel, pe picior de egalitate cu stilul mobilierului de dormitor, pe care l-ai putea selecta de aici, care poate varia de la rustic la modern, de la clasic la romantic, se află felul cum sunt poziționate piesele, patul, comoda, noptierele etc.

Ține cont de toate elementele pe care le-ai achiziționat sau urmează să le achiziționezi, astfel încât să te asiguri că ele au loc și, în plus, îți oferă suficient spațiu cât să creeze o atmosferă distinsă. Dacă nu colaborezi cu specialiști în domeniu, atunci poți cere sprijinul personalului din magazin, mai ales dacă te-ai orientat spre un loc ca acesta.

2. Poziția pieselor de mobilier dictează și felul cum te poți mișca în dormitor. Pentru a fi sigur de reușită adoptă ideea abordată în hoteluri. Lasă spațiu de jur împrejurul patului, plasează cu atenție noptierele, astfel încât să le poți utiliza, dar să nu-ți îngrădească spațiul de acces. Fii atent la dressing, la locul unde îl plasezi precum și la scaunul în care vrei să mai zăbovești un pic înainte de a te culca.

3. Dacă vrei să schimbi rapid atmosfera din dormitor, cel mai ușor este să investești într-o lenjerie de pat frumoasă, de calitate. Prin materialul lenjeriei și mai ales prin imprimeul acesteia poți să aduci toate cele 4 anotimpuri în dormitorul tău, în fiecare săptămână. De asemenea, pernuțele decorative și draperiile pot veni cu un plus de valoare întărind ideea pe care vrei să o subliniezi în acest spațiu.

4. Invită natura în dormitorul tău. Dacă nu ai o fereastră generoasă și nici o priveliște care să stârnească admirație, nu-i problemă, poți recurge la plante și flori pentru a te bucura totuși de natură într-un mod cât mai oficial cu putință. De asemenea, chiar dacă între dormitor și intimitate mai tot timpul punem semnul intimitate, acesta nu este un motiv pentru care să blochezi lumina naturală să-ți invadeze camera. Așadar, optează pentru perdele care să-ți permită acest lux, lumina naturală în spațiu de locuit.

5. Nu în ultimul rând, un aspect care ține mai mult de starea de spirit pe care o poți avea în dormitor și mai puțin de impresia vizuală, lumânările parfumate pot aduce un punct în plus în decorul acestui spațiu.

Atât lumina difuză, cât și mirosul răspândit lumânarea aprinsă vor da naștere unui moment plăcut, relaxant, intim, așa cum oricine și-ar dori să trăiască în propriul dormitor.

Lasă un Comentariu...

*