5 pași către un dormitor prielnic somnului

Atunci când vine vorba de amenajarea dormitorului, cei mai mulți dintre noi ne gândim la decor și culori, dar iată că sunt nenumărate modalități prin care ne putem îmbunătăți totodată calitatea somnului făcând mici modificări de amenajare. De la o curățenie generală și până la alegerea celor mai potrivite culori pentru dormitor, astfel de schimbări mici pot face o mare diferență.

Iată câteva idei pentru a vă îmbunătăți dormitorul, calitatea somnului și starea de bine:

  1. Investiți în așternuturi de calitate. Probabil știți deja că salteaua are un impact uriaș asupra calității somnului, dar știați că și așternuturile de pat vă influențează odihna? Cearșafurile rigide care sunt incomode, dar și materialele grele, care vă apasă și nu vă permit să respirați cu lejeritate vă pot afecta somnul pe tot parcursul nopții. Optați pentru lenjerii și cuverturi pat bumbac cu un număr cât mai mare de fire și care pot fi spălate la temperaturi înalte. Bumbacul, inul și bambusul sunt printre cele mai apreciate atunci când vine vorba de calitate.
  2. Blocați lumina. Cu siguranță vi s-a întâmplat măcar o dată ca o mică lumină să nu vă lase să dormiți toată noaptea. Prin urmare, asigurați-vă că ați acoperit orice sursă de lumină care vă poate deranja. Dacă dețineți un ceas cu alarmă, verificați dacă are funcția de lumină nocturnă, astfel încât să nu vă distragă noaptea. La rândul lor, foarte multe modele de perdele moderne sunt opace și blochează eficient lumina care intră din exterior. De asemenea, blocarea luminii include și lumina albastră de pe telefon sau tabletă. În mod ideal, în dormitor nu ar trebui să existe dispozitive electronice. Specialiștii ne încurajează să nu mai utilizăm telefonul sau tableta cu aproximativ o oră înainte de culcare, astfel încât creierul să primească mesajul că este timpul pentru odihnă.
  3. Alegeți cele mai potrivite culori pentru dormitor. Dacă sunteți pregătiți pentru o schimbare mai majoră a dormitorului, luați în considerare schimbarea culorii varului. Culorile puternice tind să fie copleșitoare și să ne stimuleze gândirea, în loc să ne ajute să ne relaxăm. Pe de altă parte, culorile mai închise favorizează somnul. Culorile pământii, albastrul și liliachiul vă vor ajuta să vă relaxați și să dormiți mai bine.
  4. Faceți curățenie în dormitor. Poate că nu vă dați seama de asta, însă un dormitor curat susține o calitate mai bună a somnului. Un dormitor curat este lipsit de praf și de alergeni și susține relaxarea și o stare bună de sănătate. Curățenia în dormitor începe de dimineață, atunci când facem patul. Potrivit unui studiu al Fundației Naționale a Somnului, cei care își fac patul dimineața sunt cu 19% mai predispuși să aibă parte de un somn calitativ, așa că încercați să includeți acest lucru în rutina personală de dimineață.
  5. Încorporați principii Feng Shui. Cu accent pe sănătatea casei, din ce în ce mai multe persoane se arată interesate de principiile Feng Shui. Această practică antică ne vorbește despre aranjarea tuturor lucrurilor – piese de mobilier, elemente decorative, corpuri de iluminat – într-un mod care să ne stimuleze mintea, corpul și sufletul. Dormitorul este un loc minunat unde puteți încorpora măcar câteva dintre principiile Feng Shui. De exemplu, patul ar trebui să fie accesibil din toate părțile și ar trebui evitată amplasarea lui vis-a-vis de ușă. Pentru un somn mai bun, principiile Feng Shui ne sugerează să dormim spre nord.

Ceea ce mai puteți face este să investiți în câteva uleiuri esențiale de cea mai înaltă calitate și într-un difuzor. Uleiul de levănțică poate fi folosit pentru nenumărate lucruri, dar este în principal cunoscut pentru proprietățile sale de relaxare și de alungare a insomniilor. Puteți să difuzați ulei de levănțică sau să îl aplicați local înainte de a merge la culcare. De asemenea, puteți realiza un spray de cameră sau un spray de pernă pentru a beneficia și mai mult de proprietățile uleiurilor esențiale.

Lasă un Comentariu...

*