5 modele de lenjerii de pat perfecte pentru dormitorul tău

Un somn linistit înseamnă și dimineți mai frumoase, de aceea îți recomandăm aceste 5 modele de lenjerii de pat perfecte pentru dormitorul tău.

Este important ca lenjeria de pat pe care o alegem pentru dormitorul nostru sa fie atat estetic placută cât și confortabilă. Anumite țesături naturale, precum și unele culori sau modele ne pot influența starea de bine și ne pot ajuta să ne încheiem ziua într-un mod relaxat.

Haideți să descoperim împreună care sunt aceste elemente de care trebuie să ținem cont pentru a crea un dormitor de vis!

Lenjeria de pat și calitatea somnului

Lenjeria de pat poate influența calitatea somnului nostru. Atunci cand ne orientam catre cumpararea unei lenjerii este esențial să ținem cont și de anumite caracteristici precum calitatea tesaturii folosite, rezistență la uzură sau dimensiunea pieselor din set.

Aspectul estetic este și el unul important, iar culorile pe care le alegem pot transforma o zi mohorata intr-una vesela.

La urma urmei, petrecem cel puțin o treime din viata noastra in pat, fie dormind, citind o carte sau pur și simplu relaxandu-ne, așa ca este important sa ne simțim cat mai bine în acest spațiu.

Materialul potrivit

Probabil va intrebati care este materialul potrivit atunci cand alegem o lenjerie de pat? Criteriul după care trebuie întotdeauna sa ne orientam este calitatea tesaturii precum și gradul de confort pe care-l oferă. De asemenea, este foarte important ca acesta sa se adapteze cerințelor noastre personale, dar și sezoniere.

Vara este ideal sa optam pentru o lenjerie de pat dintr-un material ușor, vaporos, care sa pastreze prospetimea si sa absoarba cu usurinta umezeala. Pentru sezonul rece, o țesătură mai groasa, care sa retina caldura reprezinta o alegere perfecta.

Bumbacul, alegerea ideala

Fibra de bumbac este o fibra de origine naturala, fiind cultivata si prelucrata din cele mai vechi timpuri. Bumbacul poate fi alegerea ideala pentru persoanele care își doresc o textura lejera, care permite aerului sa circule, ajutand la reglarea temperaturii corpului.

Calitatea materialelor din bumbac depinde de densitatea firelor pe centimetru pătrat. În cazul lenjeriilor de pat, acesta poate fi combinat și cu alte materiale textile, pentru un plus de confort și căldură.

Finetul este un astfel de amestec, o țesătură moale și ușoară din bumbac, mai rezistentă decât lâna si cu o capacitate sporită de a absorbi umezeala. Este un material care se întreține foarte ușor și care se pastreaza în stare excelentă pentru un timp îndelungat.

Iata sugestiile noastre de lenjerii de pat garantate să îți transforme dormitorul într-unul de vis:

1. Lenjerie Finet GROS 6 PIESE Anca

2. Lenjerie de pat din finet 6 piese Sandra

3. Lenjerie Finet 6 piese cu ELASTIC Valor

4. Lenjerie Finet 6 piese cu ELASTIC Pablo

5. Lenjerie Finet 6 piese cu ELASTIC Cynthia

Avantajele tesaturii de bumbac

Bumbacul este unul din cele mai folosite materiale în industria textila datorită versatilitatii si confortului pe care îl oferă. Printre avantajele tesaturii de bumbac se numără absorbție ridicată a umezelii, fiind un bun conductor termic care permite pielii sa respire.

Bumbacul prezinta de asemenea si propietati hipoalergenice si nu irita pielea, fiind indicat pentru bebelusi sau pentru persoanele cu piele sensibila.

Totodată, bumbacul este un material ce rezista cu usurinta spalarilor și calcarilor repetate, avand un grad ridicat de aderenta în cazul vopselelor textile. Astfel, acesta își va păstra calitatea culorilor imprimate pentru un timp îndelungat.

Dormitorul este cea mai importantă parte a locuinței noastre, spațiul unde ne retragem întotdeauna pentru momente de liniște și relaxare. Este locul în care ne simțim într-adevăr ca acasă.

Lasă un Comentariu...

*