5 lucruri pe care să le ai în vedere pentru confortul din dormitor

Orice locuință trebuie să îți asigure mult confort, dar și o stare de bine. Astfel, poți considera că te simți „acasă”, totul fiind amenajat conform nevoilor familiei, pornind de la spațiile pentru oaspeți, bucătărie și până la dormitoare.

dormitorAtunci când ai în vedere amenajarea dormitorului mai mult ca sigur vei solicita sfaturile designerilor sau vei alege să amenajezi spațiul singur și să nu ratezi niciun lucru de care vei avea mare nevoie. De la iluminatul dormitorului, perdele și draperii și până la alegerea unui mobilier de calitate, toate aceste lucruri sunt absolut necesare dacă îți vei dori să te simți într-adevăr bine.

Iată mai jos 5 lucruri de care vei avea mare nevoie pentru confortul din dormitor:

  1. Somiera – un produs precum este acesta este foarte important mai ales în timpul somnului. Aceasta va asigura suportul saltelei în dormitor, dar și o bună circulație a aerului, ventilând astfel salteaua patului. Unii ar considera somiera drept un accesoriu la fel de important precum este salteaua și tocmai de aceea se recomandă ca aceasta să fie aleasă în locul suportului de pal al patului. Cu ajutorul său corpul va beneficia de cea mai bună poziție în timpul somnului, lamelele din lemn oferind o bună flexibilitate.
  2. Perne de cea mai bună calitate, pe care le poți regăsi aici. Acestea sunt foarte importante pentru un somn odihnitor. Asigură susținerea capului și în același timp sunt destul de moi, fiind confecționate din pene și puf de gâscă. De aceea, pentru a te putea odihni întreaga noapte ar fi bine sa alegi perne de cea mai bună calitate.
  3. Lenjerii de pat – o lenjerie de un alb imaculat, confecționată din materiale de cea mai bună calitate, din bumbac, va crea și mai mult confort în dormitor. De aceea, ori de câte ori aveți ocazia nu ezitați să alegeți astfel de lenjerii de  pat, oferind încăperii un aer prietenos și mai ales foarte curat.
  4. Salteaua  este considerată la fel de importantă ca și patul sau poate cea mai importanta piesă din dormitor. Alegerea unei saltele de cea mai bună calitate va determina mai mult ca sigur un somn odihnitor întreaga noapte. Saltelele de spumă cu memorie de formă sunt soluțiile cele mai potrivite pentru un somn bun. Îți va crea senzația de imponderabilitate, iar dimineața te vei trezi odihnit și cu mai multă energie.
  5. Mobilier de calitate – în dormitor ai nevoie de un mobilier găsit potrivit gusturilor tale. Și cum orice piesă de mobilier nu trebuie schimbată an de an ar fi bine să alegi materialele cele mai bune. Pat, șifonier, comodă, noptiere de pat – aceste lucruri trebuiesc obligatoriu să se regăsească în preajma ta pentru a te bucura de tot mai mult confort.

Desigur, celelalte elemente de decor sunt nelipsite din acest spațiu. Fiind vorba despre propria ta intimitate ar fin bine să aduci aici tot ceea ce te va putea relaxa și te va face să te simți bine. Cu toate acestea, nu îți recomandăm un televizor, acesta îți va răpi din orele de odihnă.

Lasă un Comentariu...

*