5 lucruri de care să ții cont atunci când alegi o saltea de pat

Dacă te simți obosită ori de câte ori te trezești dimineața, te doare spatele sau gâtul, atunci este un semn clar că trebuie să îți schimbi salteaua pe care dormi. Conform specialiștilor, o saltea proastă ar putea fi cauza unui somn întrerupt întreaga noapte, așa că ar fi bine să iei în calcul să faci câteva schimbări în dormitorul tău.

Iată mai jos 5 lucruri de care să ții cont atunci când alegi o saltea de pat:

1. Alege o mărime potrivită

Dacă nu dormi singură în pat, trebuie să știi că ai nevoie de o saltea mai mare. Ar fi bine sa alegi dimensiunea de 1,60 m sau 1,80. Cu cât salteaua va fi mai mare, cu atât te vei simți mai bine. Însă, dacă dimensiunile patului nu se potrivesc cu cele ale saltelei, atunci schimbările trebuie să fie și mai mari. Ai putea alege, de exemplu, să schimbi și cadrul patului și astfel să alegi un pat nou, precum este acesta, pe care să așezi salteaua dorită.

2. Ai în vedere acele saltele confortabile care să aibă grijă de coloana ta vertebrală

Coloana vertebrală trebuie să fie protejată în timpul somnului. Vei avea nevoie de o saltea nici prea tare, nici prea moale, întrucât în ambele cazuri coloana ta vertebrală ar avea destul de mult de suferit. Trebuie să știi că o saltea prea tare va fi cambrată destul de tare și nu va oferi o stare plăcută ori de câte ori dormi pe spate, iar dacă vei alege o saltea moale atunci coloana vertebrală va fi afectată, curbându-se, lucru nefiresc și total nesănătos.

Cu toate că nu resimți încă anumite probleme ale spatelui trebuie să știi că acest lucru te va afecta destul de mult.

Ca atare, ori de câte ori alegi o saltea ai grijă ca ea să fie confortabilă, să te facă să te simți bine. De aceea, mai înainte de a o cumpăra ar fi indicat să îi faci proba, ai această posibilitate în magazinele de profil. De asemenea, nu te zgârci și alege o saltea de calitate.

3. Optează pentru o saltea care nu dea voie acarienilor să se dezvolte

Dacă folosești o saltea mai mult timp, s-ar putea să fii surprins să afli că în interiorul său se pot dezvolta numeroși acarieni, microbi sau bacterii, toate fiind periculoase pentru starea ta de sănătate. De aceea, ar fi bine să alegi acele saltele care să nu dea voie bacteriilor să se dezvolte, să fie fabricată din materiale anti alergice și mai ales din materiale care să fie tratate împotriva dezvoltării oricăror tipuri de microorganisme.

4. Nu alege întotdeauna în funcție de preț

Uneori acest lucru este de-a dreptul irelevant, atunci când vine vorba de alegerea unei saltele. Trebuie să știi că o saltea va fi folosită ani la rândul, durata de viață a acesteia fiind chiar și se 10 ani. Ca atare, chiar dacă vei plăti mai mult la cumpărare, trebuie să știi că investiția se va amortiza în timp, salteaua având grijă de spatele tău și mai ales îți va oferi un somn odihnitor întreaga noapte. Nu face astfel de compromisuri întrucât o saltea va fi produsul pe care îl vei folosi foarte multă vreme.

5. Saltelele și caracteristicile lor

Saltelele sunt de mai multe feluri, astfel că ai putea avea de unde să alegi. Saltelele cu arcuri oferă o bună susținere în timpul somnului, dar și o bună circulație a aerului în interiorul acesteia. Saltelele din spumă clasică îți oferă un somn odihnitor întreaga noapte, susținând corect coloana vertebrală. De asemenea, este bine de remarcat că saltelele cu spumă cu memorie de formă are numeroase caracteristici, oferindu-ți un somn odihnitor întreaga noapte, astfel că aproape nu vei avea de ce să cauți o altă poziție de somn în timpul nopții. Te vei simți perfect pentru că se adaptează perfect cu forma corpului și mai ales contribuie la îmbunătățirea circulației sângelui. Nici saltelele din latex nu sunt de neglijat. Ele oferă o bună circulație a aerului, dar și un confort foarte bun în timpul somnului.


Lasă un Comentariu...

*