5 idei de amenajare cu impact mare pentru un dormitor mic

Cu un design potrivit, un dormitor mic poate beneficia de propriul său caracter, oferind totodată confortul necesar. Trebuie doar să îmbrățișați creativitatea și să vă jucați cu limitările pe care le impune un dormitor de dimensiuni restrânse. În general, dormitoarele mai mici necesită claritate vizuală, asta însemnând linii curate, mai puțină dezordine și o senzație de armonie care se simte chiar de la intrarea în această încăpere. Va trebui să alegeți cu atenție o paletă de culori și să investiți în cele mai potrivite soluții de depozitare. Dar cu câteva ajustări esențiale, decorul, caracteristicile arhitecturale și întregul spațiu vor deveni funcționale, practice și confortabile.

22232 - 5 idei de amenajare cu impact mare pentru un dormitor micAșadar, aruncați o privire la următoarele idei de design pentru dormitoarele mici pentru a vă bucura cât mai curând de mai multă eficiență și estetică:

  1. Utilizați o schemă de culori monocromatică. O paletă neutră de alb-negru sau gri deschis poate face ca un spațiu înghesuit să se simtă mai aerisit și mai lejer. O schemă monocromatică nu înseamnă neapărat plictiseală sau banalitate. În schimb, puteți opta pentru decorațiuni interioare dormitory în tonuri neutre care vor oferi dormitorului o notă de căldură. Decorațiunile interioare cu subtonuri roșii funcționează cel mai bine, așa că puteți opta pentru fotografii, perdele și draperii, perne decorative, cuverturi și câteva elemente atrăgătoare.
  2. Optați pentru corpuri de iluminat mari. Foarte multe corpuri de iluminat interior vin în dimensiuni mari, ceea ce este în avantajul persoanelor care au la dispoziție un dormitor mic. Corpurile de iluminat mari, integrate în designul unui dormitor mic – în special candelabre și felinare suspendate – adaugă mai multă grandoare. La fel de bine, puteți opta pentru corpuri de iluminat cât mai simple, în tonuri neutre și în forme elegante. Simplitatea previne acea senzație de dezordine și menține proporționaliteta între piesele de mobilier și celelalte elemente.
  3. Folosiți un raft pentru cărți ca tăblie pentru pat. În loc să depozitați cărțile și să uitați de ele, le puteți folosi ca decor funcțional. Accesibil și estetic, un raft aprovizionat cu cărți poate funcționa ca tăblie pentru pat, îndeplinind astfel și un scop practic, și anume încurajează lectura înainte de somn, despre care cercetările arată că favorizează odihna de bună calitate, spre deosebire de utilizarea unui dispozitiv electronic înainte de culcare.
  4. Accentuați un perete folosind tapet. Orice dormitor mic poate deveni și mai mic, mai înghesuit și mai dezordonat dacă nu alegem modelul potrivit de tapet. Totuși, un tapet bine ales, pe care îl vom aplica pe un singur perete, poate face minuni. Tapetul care accentuează un singur perete, restul pereților de un alb imaculat, câteva piese de mobilier și accesorii minimale creează un design perfect pentru un dormitor mic.
  5. Optați pentru un design minimalist. Pentru unii oameni, designul minimalist pare destul de steril, dar este ușor de încălzit, obținându-se astfel un dormitor cu aspect curat. Dacă vă doriți un dormitor minimalist, dar totuși cu o atmosferă caldă și primitoare, încercați să stratificați texturile naturale, cum ar fi lemnul, inul, ratanul și bumbacul. Alegeți linii pure și nuanțe de alb, gri și negru pentru lenjerie, corpuri de iluminat și piese de mobilier.

Plantele sunt mai mult decât potrivite pentru un dormitor de mici dimensiuni, oferindu-i puțină culoare, viață și prospețime. Plantele reciclează aerul pe care îl respirăm, asta însemnând că vom beneficia zilnic de un dormitor purificat. Florile parfumate precum rozmarinul sunt deosebit de eficiente pentru un somn bun. Atunci când alegeți plantele potrivite pentru dormitor, țineți cont de cerințele plantelor în ceea ce privește nevoile lor de lumină și umiditate.

Lasă un Comentariu...

*