5 idei ca să-ți amenajezi dormitorul

Dormitorul este locul în care ne place să ne simțim cel mai bine, este spațiul în care ne relaxăm și uneori ajungem să petrecem chiar cele mai multe ore dintr-o zi. De aceea, totul în jur trebuie să arate bine, să fie exact pe gustul tău și în acest fel vei putea fi mai mult decât fericită. Cu toate acestea, dormitorul, deși va avea anumite accente personale, nu trebuie să fie scos din ideea de amenajare comună a întregii locuințe, ci fiecare cameră trebuie să urmărească același stil pe care l-ai ales împreună cu designerul de interior.

Stilul minimalist este cel mai comun astăzi în locuințele moderne. Din dorința de a nu aglomera prea mult spațiul, cei mai mulți aleg să amenajeze cât mai simplu, fără prea mult mobilier, reușind astfel să beneficieze de o suprafață mult mai mare a camerei. Și tot în stilul minimalist de astăzi sunt incluse piese de mobilier moderne, dar și de foarte bună calitate.

Iată mai jos 5 idei ca să-ți amenajezi dormitorul:

1. Alege dintre aceste modele de dressing și mai mult ca sigur depozitarea hainelor nu va mai fi o problemă. Mai ales dacă te-ai decis să împarți dormitorul cu partenerul de viață trebuie să te gândești la amenajarea unui dressing suficient de încăpător și mai ales extrem de frumos. Ai putea separa puțin dressing-ul de spațiul de dormit cu ajutorul acestor uși glisante din sticlă și mai mult ca sigur totul va arăta foarte modern. Totul în dressing trebuie să aibă locul lui, să nu fie îngrămădit și astfel să beneficiezi de spațiul pe care ți-l dorești. De aceea, alege cu atenție un model de dressing care să se potrivească și astfel vei avea mai mult spațiu în restul camerei, uitând de dulapurile cu haine de altădată.

2. Optează pentru un pat mare și cu o saltea confortabilă. Dimineața trebuie să te trezești perfect, așa că ar fi bine să alegi un pat cât mai mare, dar mai ales să alegi o saltea confortabilă, cu spumă de memorie. În acest fel vei putea simți dimineața că ești suficient de bine odihnit, calitatea somnului fiind influențată în acest fel. Nu uita nici de calitatea lenjeriei.

3. Lasă tehnologia afară din dormitor – deși marea majoritate suntem fani filme sau emisiuni TV, în dormitor trebuie să te relaxezi, să te simți bine. De aceea, ar fi bine să ții atât televizorul, cât și laptopul sau alte obiecte de acest fel la ușile dormitorului și nu în interiorul său. Vei vedea că vei dormi și mult mai bine.

4. Alege accesorii vesele – de la draperii, perdele, covor și până la tablourile de pe perete, totul trebuie să fie vesel și colorat. Nu încerca doar culorile neutre întrucât ele nu vor da senzația de spațiu primitor, ci alege întotdeauna câteva elemente accent, câteva pete de culoare, care să te reprezinte. Vei vedea că te vei simți și mult mai bine.

5. Colțul de răsfăț trebuie să se regăsească în dormitor. Alege un astfel de loc în care să te simți cel mai bine. Fie că vei opta pentru un fotoliu cu o pernă moale, fie pentru o masă de make-up – cu siguranță ambele te vor face să te simți minunat. De exemplu, în fotoliu vei putea răsfoi până seara târziu paginile cărții preferate, iar la măsuța de make-up îți vei putea începe dimineața cât mai bine.

Lasă un Comentariu...

*