4 lucruri de care trebuie să ținem cont atunci când ne alegem o lenjerie de pat

Pe cât de importantă este alegerea unui pat potrivit pentru dormitor, este de asemenea la fel de importantă alegerea unei lenjerii de pat de calitate, care să îți ofere confortul de care ai nevoie. Pentru că, nu-i așa, degeaba patul este de lemn masiv, degeaba salteaua are spumă care se pliază pe corpul tău dacă lenjeria de pat alunecă de pe acesta sau, mai rău, te incomodează la atingere.

Materialul

Cea mai mare atenție trebuie acordată materialului din care sunt făcute aceste lenjerii de pat. Recomandat este să îți cumperi lenjerii de pat din bumbac, un material ușor și care se spală tot ușor. Lenjeriile de bumbac au avnatajul că sunt moi și lasă corpul să respire, fie că vorbim de țesături de damasc, bambus, percale, ranforce, creton, jersey sau chiar satin. Au început să fi căutate și lenjeriile de pat organice, care sunt confecționate dintr-un amestec de in, bumbac, bambus și cânepă și au avantaju de a avea o rezistență foarte mare a țesăturii. Inul este recomandat ca țesătură pentru o lenjerie de pat pentru că absoarbe foarte bine apa, însă este recomandat de regulă, pentru că este și foarte scump, pentru zonele în care sunt temperaturi foarte ridicate în sezonul estival. În țara noastră, cele mai căutate lenjerii de pat sunt însă cele din poliester, care sunt și accesibile, din punct de vedere al prețului. Specialiștii ne recomandă însă, dacă luăm în calcul un astfel de material, respectiv poliesterul, să ne asigurăm că lenjeria de pat are în componență măcar 50% bumbac.

Modelul

Modelul este de asemenea important pentru confortul vizual atunci când intrăm în dormitor. În timp ce multe persoane preferă o lenjerie de pat care să aibă o singură culoare și care să se potrivească, din unct de vedere al tonului cromatic cu restul încăperii, sunt și mulți care vor cât mai multe modele și culorii vii într-o singură lenjerie. Pentru toți însă, modelul e important, iar din ce în ce mai mulți doresc lenjerii de pat cu teme care să le inducă o stare de bine sau are să le amintească de o vacanță reușită, precum temele marine sau cele în culori specifice nopții sau unui anumit anotimp.

Oferta

Cu toții ne dorim lenjerii de pat 1+1 gratis, cel puțin. Iar multe site-uri și magazine au incorporat această ofertă în paleta de produse, respectiv la o lenjerie cumpărată să primești alta gratis. Și dacă este important să ținem cont de oferta cu care vine comerciantul, trebuie să ținem cont și de pachetul oferit. Astfel, trebuie să fim atenți la modelele de lenjerii care pot include mai multe fețe de pernă sau care să aibă dimensiuni diferite ale acestora, dar și la cele care conțin cearșafuri de pat sau chiar de pilotă și să alegerm în funcție de ceea ce ni se potrivește. Totodată, trebuie să ținem cont de dimensiunea saltelei, lungime și lățime, și dacă aceasta este sau nu așezată pe o somieră, caz în care dimensiunile se schimbă.

Prețul

Pentru cele mai multe dintre persoane, prețul este criteriul decisiv în alegerea unei lenjerii de pat. Însă banii pe care îi dăm pentru a cumpăra o lenjerie de pat trebue să reflecte, de asemenea, și calitatea acesteia așa că e important să găsm un raport calitate-preț care să ne satisfacă. Trebuie să fim atenți și la promoțiile oferite de multe site-uri sau magazine ca să ne putem bucura de reduceri semnificative, însă, mai important, trebuie să ne asigurăm că produsele respective merită banii și să încercăm să nu ne lăsăm păcăliți cu produse de proastă calitate.

SURSA: https://pixabay.com/en/hotel-pension-bedroom-bed-3102375/

Lasă un Comentariu...

*