Rolul culorilor în camera copiilor

Culorile fac parte din viaţa noastră încă de când venim pe lume. Sunt primele care stârnesc reacţii, care atrag atenţia, care ne ajută să asociem lucrurile în funcţie de ceea ce vedem.

camera 5

Picture 5 of 5

De ce să nu profităm de această terapie a culorilor atunci când amenajăm camera copiilor?

Ne-am gândit să venim in ajutorul vostru cu câteva idei despre culori, despre indicaţiile terapeutice și despre modul în care le putem integra în camera copiilor.

Albastru

Albastrul este considerată a fi culoarea băieţilor, însă şi fetiţele iubesc aceasta culoare şi ar trebui  să se bucure în egală măsură de efectele acestei culori.

Culoarea albastră este asociată cu armonia, liniştea şi stimulează creativitatea, lucruri esenţiale în buna dezvoltare a copilului tău.

Optează pentru văruirea pereţilor în tonurile deschise ale acestei culori sau integreaz-o în detalii mai mici cum ar fi un ceas de perete, o păturică pufoasă sau un covoraş simpatic albastru.

Verde

Verdele este o culoare extrem de iubită de designerii de interior, mai ales in ceea ce priveşte vopsirea pereţilor.

Această culoare este extrem de calmantă, stimulează emoţiile, energiile pozitive si echilibrul şi este cea mai răspândită culoare din natură.

Un scaun de birou verde sau o draperie sunt perfecte pentru camera copilului, atât pentru fetiţe, cât şi pentru băieţi.

Un tablou care ilustrează o pădure sau un peisaj din natură poate ajuta copilul în perioadele de stres.

Galben

Galbenul este o culoare foarte plăcuta, caldă. Ea absoarbe energiile negative, tratează insomiile, stările de anxietate şi amplifică activitatea mentală.

Lenjeriile de pat, lustrele, pernele decorative sau o veioză de culoare galbenă sunt ideale pentru camera copiilor.

Florile sunt un element decorativ de luat în calcul, chiar şi cele artificiale, mai ales în cazul camerei unei fetiţe.

Portocaliu

Dacă nu ai aflat până acum, portocaliul este considerată a fi culoarea bucuriei şi a distracţiei, exact aşa cum trebuie să fie un copil.

Un dulap portocaliu sau o măsuţă portocalie, îi vor schimba starea de spirit atunci când este plictisit sau pur si simplu fără chef de joacă.

Picturile pe pereţi pot aduce o pată de culoare şi o doză de optimism in camera celui mic, dacă sunt combinate frumos şi transmit o stare de bine.

Paleta de culori din camera copilului trebuia să conţina culori vesele, contrastante, care să-i ridice moralul şi să-l instige la joacă, visare.

Evită negrul, maro-ul,, gri-ul, culorile reci în general, aceste culori fiind mai potrivite pentru camera unui adult.


Lasă un Comentariu...

*